‘Annan çözüm yolları arıyor’

BM sözcüsü Stephane Dujarric, Annan’ın BM Siyasi İşler Dairesi Başkanı Kieran Prendergast’ın bölgedeki nabız yoklama gezisinden sonra Kıbrıs’taki iyi niyet misyonu çerçevesinde adımlar atılacağını söyledi.


Dujarric, “Genel Sekreter bütün tarafların endişeleri ve görüşleri konusunda tam olarak bilgilendirilmiştir. Bu, geçtiğimiz yıl referanduma ‘hayır’ oyu veren Kıbrıslı Rumları böyle davranmaya iten endişeleri ve referanduma ‘evet’ oyu vermelerine rağmen Kıbrıslı Türklerin kendilerini içinde buldukları durum hakkındaki endişeleri de içermektedir” dedi.


Stephane Dujarric, Annan’ın iyi niyet misyonuyla atacağı adımların, her iki taraftadaki halkların da onaylayacağı, karşılıklı olarak kabul edilebilir bir çözüme en iyi şekilde yardım edip etmeyeceğine dair değerlendirmesine dayanacağını da kaydetti.


Kıbrıs’taki taraflarla görüşen Prendergast, Kıbrıslı Rumlar ve Türklerin durumları, endişeleri ve arzuları konusunda daha iyi bir anlayışa sahip olduğunu kaydetmişti.


KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Rum lider Tassos Papadopulos’un yanı sıra Ada’daki diğer siyasi liderlerle görüşmelerde bulunan Prendergast, Kıbrıs’taki görüşmeleri hakkında Annan’a bir rapor sunmuştu.

680280cookie-check‘Annan çözüm yolları arıyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.