Anne Erdoğan uğurlanıyor

Safra kesesi ameliyatı sonrası ani gelişen dolaşım bozukluğu nedeniyle vefat eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’ın(88) cenazesi Fatih Camii’ne getirildi.

Camiye cenaze arabasıyla gelen Erdoğan, annesinin cenazesini musalla taşına kadar omuzunda taşıdı.

Tören için cami ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alınırken, cami içinde de bomba kontrolü yapıldı. Cami avlusuna emniyet güçleri tarafından kurulan bariyerlerle protokol ile vatandaşların namaz kılacağı yerler belirlendi. Caminin çevresinde sürdürülen yol çalışmaları kapsamında avlu girişine taşlar döşendi.

Cami çevresindeki cadde ve sokaklara vatandaşların töreni izleyebilmesi için dev ekranlar ve ses sistemleri kuruldu. Tören dolayısıyla Fevzi Paşa Caddesi ve bu caddeye çıkan tüm yollar trafiğe kapatıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kardeşi Mustafa Erdoğan’ın da içinde bulunduğu araç, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tarafından karşılandı.

Başbakan Erdoğan ve diğer bakanların omuzlarında cenaze aracından indirilen Tenzile Erdoğan’ın tabutu, musalla taşına kondu. Cenaze namazı öğlen namazının ardından kılınacak.

BEDRETTİN DALAN’DAN ÇELENK
Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, 1. Ordu Komutanlığı, İstanbul Garnizon Komutanlığı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri’nin içinde bulunduğu bazı kişi ve kurumların çelenk gönderdiği görüldü.

Gönderilenler çelenkler arasında üzerinde Ergenekon soruşturmasının aranan şüphelilerinden Bedrettin Dalan’ın adının yazdığı bir çelenk de var.

MEZARLIKTA KUŞ UÇURULMUYOR
Tenzile Erdoğan’ın defnedileceği Karacaahmet Mezarlığı’nda sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Başbakan Erdoğan’ın dün Özel İstanbul Medipol Hastanesinde vefat eden annesi Tenzile Erdoğan’ın cenazesinin defnedileceği Karacaahmet Mezarlığı’nda hazırlıklar başladı.

Polis ekipleri, sabah saatlerinde mezarlığın ana girişinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Mezarlığa, cenazesi olan vatandaşların dışında kimsenin girmesine izin verilmiyor.

Mezarlık önünde bulunan Nuhkuyusu Caddesi üzerinde park eden araçlar da çekici yardımıyla kaldırıldı.

KONUTTA TAZİYE TRAFİĞİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, annesi Tenzile Erdoğan’ın vefatından dolayı Üsküdar Kısıklı’daki konutunda yoğun şekilde taziye ziyaretleri yapıldı.

Başbakan Erdoğan’ın konutunun bulunduğu caddede, sabah erken saatlerden itibaren hareketlilik yaşandı.

1313540cookie-checkAnne Erdoğan uğurlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.