Anneler Günü kutlanıyor

Mesajında, sevginin, dünyayı yaşanabilir kılan tek anahtar olduğuna işaret eden Sezer, ”Yerleri asla doldurulamayacak annelerimiz, en değerli varlığımız olarak, sevgi dolu yürekleri ve sağduyulu yaklaşımlarıyla bizlere her zaman yol gösterecektir” dedi.
Erdoğan da annelerin sağlıklı toplum ve huzurlu aile yapısı için temel olduğunu belirterek, minnet ve şükran duygularını iletti.


İLK ANNELER GÜNÜ


Barış savunucusu Howe, her yıl 2 Temmuz’un barış adına Anneler Günü olarak kutlanmasını önerdi. Birkaç yıl sonra ilk ”Anneler Günü” toplantısını Boston’da düzenleyen Howe’un ardından Kentucky’li bir öğretmen Mary Towles Sasseen, 1887’de ilk ”Anneler Günü” kutlamalarını başlattı.


Derken, bu özel günü hatırlayınca akla gelen Graftonlı Anna Jarvis en büyük adımı attı ve her yıl ”Anneler Günü” olarak kabul edilen Mayıs ayının ikinci pazar günü yakaya karanfil takma geleneğini getirdi. Annesi yaşayan evlatların renkli, ölenlerin ise beyaz karanfil taktığı bu gelenek, giderek yerleşti.


Çeşitli girişimler sonucu da 1913’te Başkan Wilson ”Anneler Günü”nü kabul etti ve bu özel gün, dünyanın dört bir yanında kutlanır hale geldi.


 

1020730cookie-checkAnneler Günü kutlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.