‘Annem en iyi intikam demokrasi derdi’

İngiltere’nin ciddi ulusal gazetesi The Guardian, geçen hafta suikaste kurban giden Pakistan’ın eski başbakanlarından Benazir Butto’nun yerine; Pakistan Halk Partisi’nin eş başkanlığına getirilen oğlu Bilaval’ın ”Annem, en iyi intikam demokrasidir derdi”  sözlerini manşetine çıkardı.
 
Oxford Üniversitesi’nde tarih öğrenimi gören 19 yaşındaki Bilaval Butto, babası Asif Zerdari’yle birlikte yürüteceği genel başkanlık görevini; okulunu bitirdikten sonra üstlenecek.

The Independent gazetesi de, Benazir Butto’nun vasiyeti doğrultusunda gerçekleştirildiği söylenen bu devir teslimi manşetinden Pakistan doğumlu yazar Tarık Ali’nin yorumuyla okurlarına aktardı.

TARIK ALİ: YÜREĞİM KANIYOR

”Yüreğim Pakistan için kanıyor. Pakistan, bu acayip feodal saçmalıktan daha iyisini hakediyor” görüşünü dile getiren Tarık Ali, şöyle devam etti:

”Pakistan Halk Partisi, liderinin vasiyetiyle elden çıkarılan bir eşya, bir aile yadigarı muamelesi görüyor. Ne bir fazla ne de bir eksik. Zavallı Pakistan. Zavallı Pakistan Halk Partililer. Her ikisi de, bu ortaçağ saçmalığından daha iyisini hak ediyor.”

Tarık Ali, parti içinde yakında bir ayrışmanın kaçınılmaz olacağını öngörerek, Asıf Zerdari’nin parti içinde; özellikle eşinin iktidarı kaybetmesinde sorumlu görüldüğü için partililerin bazılarınca sevilmediğine dikkat çekti.

Tarık Ali, Pakistan’ın karşı karşıya kaldığı krizden çıkış yollarının da bulunduğunu savunarak, öncelikle Pervez Müşerref’in yerini daha az tartışmalı bir ismin almasını, adil ve dürüst bir seçime hazırlık yapmak üzere bütün partilerin katılımıyla bir hükümet kurulmasını ve Müşerref tarafından azledilen yüksek mahkeme yargıçlarının Butto suikastını soruşturmak üzere görevlerine iade edilmelerini önerdi.

1164100cookie-check‘Annem en iyi intikam demokrasi derdi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.