Annene sor, Bush’u protesto et!

Başkan Bush’un Viyana’yı ziyareti için önlemler ve bürokraside hazırlıklar sürerken binlerce küreselleşme ve savaş karşıtı da protesto hazırlıklarına başladı.

Viyana’da önümüzdeki Çarşamba günü iki farklı eylemle Bush protesto edilecek. İlk eylemi öğrenci dernekleri organize ediyor. Viyana Eyalet Eğitim Bakanlığı, ortaöğrenim öğrencilerinin ancak ailelerinin onayı ile protesto yürüyüşüne katılabileceğini açıkladı. Ailelerinden izin alan öğrenciler girmedikleri dersten de izinli sayılacaklar…

İkinci eyleme ise küreselleşme ve savaş karşıtları organize ediyor. Mitinge Avusturya Yeşiller Partisi, Avusturya Komunist Partisi, Avusturya Sosyalist Gençlik gibi Avusturyalı siyasi çevrelerin yanısıra  Mısır, Tunus, Suriye, Filistin, Sudan ve Türk kökenli derneklerin katılmaları bekleniyor.

SIKI ÖNLEMLER

Viyana’ da Bush ziyaretine sıkı güvenlik önlemleri de alınıyor. Turizm ve müzeler mahallesi eski şehir Bush ziyaerti boyunca tarafiğe kapalı kalacak. Eski şehre kimse sokulmayacak.

Bush’un Viyana’da kaldığı süreçte Viyana üzerindeki uçuşlara izin verilmeyecek…  Ayrıca Bush’un kalacağı otel çevresinde tam 1.100 yasak işareti yerleştirildi… 

Viyana’da şehir merkezi tümüyle insan ve araba trafiğine kapatılacak.  Eski şehirde bulunan dükkan, resmi daireler, müzeler ve işletmeler ziyeret boyunca kapalı kalacak. Viyana’ nın turizm merkezi olan mahallede bulunan işletmelerde çalışamayan işçi, memur ve hizmetliler de izinli sayılacaklar.

1130450cookie-checkAnnene sor, Bush’u protesto et!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.