Şanslı örgüt PKK

Bir önceki yazıda Öcalan’ı rahat bırakın, dilediği gibi konuşsun ve emin olun “sorun” (Kürt sorunu değil – Öcalan sorunu ) kendiliğinden çözülecektir diye yazmıştım.

Hiç beklenmedik başka bir konuşma ile karşı karşıya kaldık. Genelkurmay Başkanı konuştu. Hem de ne konuşma? Şu aşağıda ki sözlere bakar mısınız lütfen.

“26 yılda teröristlerin 30 bini etkisiz hale getirildi. 10 bin de yaralı, teslim olan var. Toplam 40 bin. Örgütün dağ kadrosu yıllara göre değişiyor, ortalama 6 bin diyoruz. Şu anda 4 bin civarındadır.

Ortalama 6 bin dersek, 30 bini 6’ya bölerseniz, 5 bin çıkıyor. Matematiksel olarak baktığımızda 26 yılda, güvenlik kuvvetleri 5 defa PKK terör örgütünü bitirmiş, bu bir tespittir.”

Genelkurmay başkanı ayrıca, TSK içindeki aymazlıkları, istihbarat zaaflarını, cuntacıları eleştirenler için “Türk kanı taşıdıklarına inanmıyorum” diyor.
Fazla uzatmayacağım, son olarak da, bunca yıldır PKK’nın neden bitirilemediği sorusuna

“PKK’nın şanslı bir örgüt” olduğu cevabını veriyor. Tam bitmek üzere iken,konjonktür değişiyor ve örgüt tekrar güçleniyor diyor.

Pes doğrusu !
Bu konuşma, toplumun zeka düzeyine yapılmış bir hakarettir, kamu davası açılmalıdır.

12 Eylül’den bu yana ‘’asmayalım da, besleyelim mi ’’ diyeninden tutun , ‘’ elimizde taş gibi oğlanlar var’’ diyenine kadar, sayısız generali, maalesef yakından tanımak zorunda kaldık. Günümüzde de, her gün canlı yayınlarda arz-ı endam eyleyen emekli generallerin hallerine bakınız, hepsinde de göreceğiniz şey aynıdır.

Düşünce sığlığı.

Bu bağlamda baktığımızda, Genelkurmay Başkanı’nın söyledikleri çok şaşırtıcı değil. Türk Subayı’nın düzeyi maalesef budur. ( Aslında sivillerde de durum pek farklı değil. Bkz. en yeni örnek : Rize Belediye Bşk.)

Ordunun en üst kademelerine yükselmiş generallerin, bu tür konuşmalar yapabilmeleri sadece aldıkları eğitimin kalitesini gözler önüne sermekle kalmıyor, neredeyse 30 yıldır süren bu savaşın neden hala sürdüğü konusunda da hepimizi bir kez daha düşünmeye sevk ediyor.

Başbuğ bir konuda haklı sanırım, PKK galiba gerçekten şanslı.

667330cookie-checkŞanslı örgüt PKK

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.