Antalya ihalesi kararı 19 Nisan’da

İhaleyi 2.37 milyar euro bedelle kazanan Fraport-İç Taş Ortaklığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) Yönetim Kurulu’nun 19 Nisan’da yapacağı toplantıyı bekliyor.


Haftaya perşembe toplanacak olan DHMİ Yönetim Kurulu, Antalya Havalimanı Birinci ve İkinci Etap Dış Hatlar Terminali, CIP ve İç Hatlar Terminali ile bu terminallere ait mütemmimleri ihalesini usulüne uygun yapılıp yapılmadığına karar verecek. Yönetim Kurulu kararının ardından ise Rekabet Kurulu’nun onayı alınacak. Süreç sonrasında DHMİ ve Fraport-İç Taş ortaklığı kiralama sözleşmesini imzalayacak.


Çelebi Hava Servisi ise eksik evrak gerekçesiyle ihaleden elenmesinin hukuka aykırı olduğu açıklamasını yaparken, işletme hakkı için 4 milyar dolar verebileceğini açıklamıştı.


MAVİ SALON BU KEZ TAV’A UĞURLU GELMEDİ


İstanbul Atatürk Hava Limanı ve Ankara Havaalanı işletme hakkını mavi salonda rekor fiyatla alan TAV, Antalya Havalimanı yarışı bu salonda kaybetti. TAV, Atatürk Havaalanı işletmesini 15.5 yıllığına rekor bir fiyata almıştı. Franport-IC İç taş A.Ş, TAV’ın da katıldığı Antalya Havalimanı ihalesinde yeni bir rekor kırdı. Fraport-IC Holding Antalya Havalimanı’nı 17 yıllığına 3 milyar 197 milyon 400 dolara alarak rekoru tazeledi. ANKA

1041230cookie-checkAntalya ihalesi kararı 19 Nisan’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.