Antalya'da orman yangını

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Basın Sözcüsü Aydoğan Türedi, Manavgat ilçesinde dün başlayan ve gece yarısı Serik ilçesine sıçrayan orman yangının sürdüğünü vurguladı. Yangın nedeniyle bazı köylerin boşaltıldığını ifade eden Türedi, poyrazın, yangının şiddetini artırdığını söyledi.


Göynük beldesinin kuzeyindeki Göynük Kanyonu'nun üst kısımlarındaki Babasuyu mevkisinde dün çıkan orman yangının da devam ettiğini belirten Türedi, yangına 25 kişilik ekip ve 1 helikopterle müdahale edildiğini ifade etti. Türedi, yangın bölgesinin sarp olması nedeniyle arazözlerle müdahalede zorlanıldığını kaydetti.


Serik ilçesi Akbaş köyünün bazı mahalleleri ile Deniztepesi, Bucak ve Karataş köylerindeki 40-50 kadar eve de sıçradığı belirlenen orman yangınına 8 helikopter, 6 uçak, 110 arozöz, 30 dozer, 50 teknik ekip, 700 orman işçisi, jandarma ve köylülerin de bulunduğu 2 bin kişilik insan gücüyle müdahale yapılıyor.


Çalışmaları koordine eden Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuşlu, köylerin boşaltılması kararına karşın bazı vatandaşların evlerini ve mahallerini terk etmek istemediklerini, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığını kaydetti.
Yangının Aspendos Antik Tiyatrosu'nun bulunduğu bölgeye 4-5 kilometre kadar yaklaştığını kaydeden Kurtulmuşlu, ormanlık alan bulunmaması sayesinde antik tiyatronun risk altında bulunmadığını söyledi.


Öte yandan ağırlıklı olarak Karataş ve Sarıboğan köylerinde onlarca evin ve ahırın tamamen yandığı görüldü.

1063960cookie-checkAntalya'da orman yangını

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.