Antalya'da yangın sürüyor

Kurtulmuşlu, yangında önceliği can ve mal kaybının önlenmesine verdiklerini bildirdi.


Kurtulmuşlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada yangının halen Sağırini köyü yakınları ile Karataş ve Akbaş köylerinin yüksek kesimlerinde kritik bir şekilde devam ettiğini söyledi.


Hava şartları el verdiği ölçüde alevlerin önünü kesmeye çalıştıklarına değinen Kurtulmuşlu, şu bilgileri verdi:
''Hala, şiddetli poyraz nedeniyle güçlük yaşıyoruz. Sağırini'nde ahırlar yandı. Bu kesimlerde yangın etkisini yoğun şekilde sürdürüyor. Yangın şu ana kadar yaklaşık 10 bin hektar alanı tahrip etti. Alevler gece boyunca Taşağıl ve çevresindeki yerleşim birimlerini tehdit etti. Yoğun bir çalışmayla yangının bu bölgedeki 5 köye sıçramasını önledik. Alevleri köylere varmadan durdurduk. Alevlerin yoğun olduğu bölgelerde, iş makineleriyle 30-40 metre genişliğinde hatlar, şeritler açarak, alevlerin atlamasını engellemeye çalışıyoruz.''


Çalışmaların halen 7 uçak, 6 helikopter, 1300 işçi ve çok sayıda araç gereçle yürütüldüğünü belirten Kurtulmuşlu, ''Önceliğimiz can ve mal kaybını önlemek. Bu amaçla çaba gösteriyoruz'' dedi.


Bu arada, dün son olarak evlerindeki eşyaları çıkartmaya çalışırken görülen Ali Deniz ile Osman Kahya'dan hala haber alınadı.
Karataş köyü muhtarı Arif Kahya AA muhabirine, ''Kemik parçaları bulduk. Ama bunun insan kemiği olup olmadığını bilmiyoruz. Yetkililere durumu bildireceğiz. İncelenmesini isteyeceğiz. Amcamın oğlu Osman Kahya'dan ise hiç bir haber yok'' dedi.
Karataş, kendi köyünde 38 evin yandığını, yine bu köye bağlı yakın mesafedeki Macarlar mahallesinde de 20'ye yakın evin kül olduğunu bildirdi.


Bu arada, dün Sarıabalı köyünde kaybolduğu bildirilen Ali Sarı, kendisine ait zeytinlikte yarı baygın halde bulundu. 

1064040cookie-checkAntalya'da yangın sürüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.