Antalya'da yangınlar kontrol altında

Çevre ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Yangın Harekat Merkezi, Antalya'nın Serik, Kumluca ve Manavgat bölgelerindeki orman yangınlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.


Açıklamada, Serik'te 31 Temmuz Perşembe günü çıkan yangının ilerlemesinin dün akşam saatlerinden itibaren rüzgarın hafiflemesi ve nemin yükselmesiyle birlikte durdurulduğu, kuzey, güney ve batı yönlerinde büyük ölçüde kontrol altına alındığı kaydedildi.


Doğu yönünde ise bir noktada kontrol altına alma çalışmalarının sürdürüldüğünün ifade edildiği açıklamada, ilk iki gün etkili olan şiddetli poyraz nedeniyle yangının Bucak, Karataş, Akbaş, Deniztepesi, Sarıabalı, Çardak ve Karabucak köyleri civarında etkili olduğu belirtildi.


Yangının ilerleme istikametindeki Çardak ve Karabucak köylerinin tehlike nedeniyle tahliye edildiği kaydedilen açıklamada, müdahale çalışmalarına 8 helikopter, 2 amfibik uçak, 5 THK uçağı, 225 arazöz, 45 dozer, 150 teknik eleman ve 1300 yangın işçisinin katıldığı ifade edildi.


YENİ ORMAN YANGINI


Manavgat ilçesinde yeni bir orman yangını başladı. Manavgat'a bağlı Kalemler köyünün Yeniköy mevkisinde başlayan orman yangınına Manavgat Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler sevk edildi.


Yerleşim birimlerine yakın olduğu belirtilen yangına, şu anda sadece karadan müdahale yapılabildiği ve yangının büyüme riskinin bulunduğu bildirildi.


KUMLUCA YANGINI


Kumluca bölgesinde 2 Ağustos cumartesi günü çıkan yangının genişlemesinin durdurulduğu ve büyük ölçüde kontrol altına alındığı belirtilen açıklamada, yangına 1 helikopter, 15 arazöz, 2 dozer, 10 teknik eleman ve 80 yangın işçisiyle müdahale edildiği kaydedildi.


VATANDAŞLARA 2 BİN YTL YARDIM


Antalya'daki yangınların pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda görüşüleceğini de dile getiren Vali Yüksel, öncelikle evleri yananlara para yardımlarına yarın başlanacağını söyledi.
Yüksel, ''Evleri yanan vatandaşlarımıza 2 bin YTL, ahır ve ambarları yanan vatandaşlarımıza da bin YTL yardım yapılacak. Hasar tespit çalışmaları bittiğinde de evi, ambarı, ahırı, zirai ürünleri zarar gören tüm vatandaşlarımızın, tüm zararlarını karşılayacağız'' dedi.

1064140cookie-checkAntalya'da yangınlar kontrol altında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.