‘Anti-terör yasası’ yine engellendi

Blair, İngiltere’nin gerçek bir terör tehdidiyle karşı karşıya olduğu iddiasını öne sürerek, böyle bir ortamda ana muhalefet Muhafazakar Parti’nin yeni terörle mücadele yasasının çıkmasını engellemesinin “inanılmaz ve sorumsuzca” bir davranış olduğunu belirtti.


İnsan hakları örgütleri tarafından da eleştirilen yeni yasa tasarısını dördüncü kez geri çeviren Lordlar, terör zanlılarının hareketlerinin sınırlandırılması kararı alınabilmesi için daha sağlam kanıtlar gösterilmesini ve bu yasanın sadece bir yıl için geçerli olmasını istiyorlar.


Lordlar Kamarası tarafından bir kez daha reddedilen tasarı şimdi tekrar parlamentonun diğer kanadı Avam Kamarası’na döndü.


İngiltere’de şu anda geçerli olan 11 Eylül sonrası çıkarılmış terörle mücadele yasası İngiltere’nin en yüksek mahkemesi tarafından hukuka aykırı bulundu ve süresi de önümüzdeki Pazartesi günü dolacak. Bu yasa İngiltere vatandaşı olmayan terör zanlılarının mahkemeye çıkarılmaksızın, süresiz olarak gözaltında tutulmalarına olanak sağlıyordu.


İLGİLİ HABERLER:


Eski polis, destek için desteksiz attı


Blair, 9/11 Eylül yasasını savundu


‘Terörle Mücadele Yasası’yla mücadale…

778910cookie-check‘Anti-terör yasası’ yine engellendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.