AP’nin ‘yüzkarası’ Kıbrıs kararı

Avrupa Parlamentosu’nun son yayınladığı rapor içindeki Kıbrıs bölümü tam bir yüz karası.
Belli ki Avrupa parlamentosu Rum ve Yunan Propagandası altında kalmış ve bizim tarafı dinlemeden tek yanlı bir yargıya vararak bu kararı almış.

Açıkçası “Yargısız İnfaz” olmuş bu karar.

İlk taslak yayınlandıktan sonra Türkiye Devleti AP temsilcileri, AB Büyükelçisi ve gözlemci statüsündeki KKTC milletvekilleri tarafından dile getirilen itirazlar ve talep edilen bazı değişiklik önerileri hiç dikkate alınmamış.
Bulgaristan milletvekili Metin Kazak’ın sunduğu Kuzey Kıbrıs’a, AB’nin 2004’te yaptığı “izolasyonların kaldırılması” taahhüdünün hatırlatıldığı değişiklik önergesini bile reddetmiş bu AP milletvekilleri.
Bu yılki rapor çok yanlı ve artık tarafsızlığını yitirmiş durumda.
Tek taraflı ve Kıbrıs’ın gerçeklerleri ile de hiç bağdaşmıyor.

Yaptıkları Rum istekleri doğrultusunda körü körüne yürümek ve verdikleri sözleri tutmamak, Kıbrıslı Türkleri ve Türkiye’yi kıyasıya eleştirmek, olmayacak ve yerine getirilemeyecek isteklerde bulunmak.
Konu Türkler olunca bazen kendilerini Ortaçağda zannedip titriyorlar, bazen de yirmici yüzyılın başında zannedip, karşılarında bir zamanların “Hasta Adam”ı diye tanımladıkları Osmanlı devleti olduğunu sanıyorlar ve saçmalıyorlar.
Hasta adam olan artık Türkler değil.
Kendi aralarında bulunan bazılarının hasta olduğundan pek bir haberleri yok anlaşılan.
Gözlerini açabilseler hasta adamların kendi aralarında olduğunu net bir şekilde görebilecekler.
İrlanda, Yunanistan, İspanya, Portekiz ve Almanya’nın sağlığı iyice bozuk. Avrupa para birimi olan Euro’nun ise geleceği biraz karanlık gözüküyor.

Avrupa Parlamentosu bu raporu ile açıkça Rum tarafının sözcüsü gibi davranıyor ve Kıbrıs müzakereleri sürecinde Türk tarafının ortaya koyduğu samimi çözüm çabalarını da hiçe sayıyor.
Belli ki Kıbrıs sorununun ortaya çıkmasında sorumluluğu olanlarla ilgili gerçekleri söz konusu taraflı parlamentonun milletvekilleri ne araştırmışlar ne de dikkate almışlar.
Yayınlanan rapordan anlaşılan o ki Avrupa Parlamentosu, Rumların baskısı ve ayak oyunları ile Birleşmiş Milletlere rağmen Kıbrıs’ta süren müzakerelere hem “müdahil” olmaya çalışıyor hem de AB’nin içine çekmek gayretinde.
Maraş konusunda ahkam kesiyor ama bir dönem Maraş’ın Türk Vakıf malı olduğunu, tapu oyunları ve hile ile Rumların üzerine geçirildiğini bilmiyor veya bilmek bile istemiyor.

Aslında kabahatin büyüğü de bizde.
Kendimizi tanıtmak ve haklılığımızı beyinlere sokabilmek için programlı olarak bir ekip çalışması yapmamışız bu güne değin.

Başta raporu hazırlayan Hollandalı Hristiyan Demokrat Ria Oomen-Ruijten olmak üzere tüm Avrupa Parlamentosu milletvekillerini kendi tezlerimiz ve haklılığımız ile ilgili mektup ve mesaj yağmuruna tutacak bir ekip kurmamışız bu güne kadar devletin içinde.
Bence Dışişleri Bakanlığımız içinde bir ekip kurulmalı ve her gün tüm AP milletvekillerine, yöneticilerine ve BM yetkilileri ile önemli ülkelerin ileri gelen politikacılarına kendi görüş ve tezlerimizi içeren bilgilendirici mesajlar hazırlayıp gönderilmeli ve yoğun lobi faaliyetleri yapılmalı.

______________

* Prof. Dr. Ata ATUN
http://www.ataatun.com

658620cookie-checkAP’nin ‘yüzkarası’ Kıbrıs kararı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.