Apo Yunanistan’dan tazminat istiyor

İmralı’da cezaevinde bulunan Öcalan, Yunanistan’dan “Beni Türkiye’ye teslim ettiniz” suçlamasıyla 20.100 euro tazminat istiyor.

Öcalan’ın Yunan avukatı Yorgo Rahiotis, müvekkilinin direktifleri doğrultusunda Atina Asliye Hukuk Mahkemesi’ne tazminat davası açtı.

Dilekçede Yunan makamları “1999’da başka devletlerle işbirliği yaparak, Öcalan’ı Türkiye’ye teslim etmekle” suçlanıyor. Dilekçede Öcalan, “Yunan devleti sorumludur ve bu sorumluluğunu tanımalıdır, Ekim 1998 ve Ocak 1999’da iki kez Yunanistan’a geldim, Yunan makamlarından dolaylı olarak, bana siyasi iltica hakkı verileceği yönünde teminat verildi, ancak bu bir aldatmacaydı” ifadesini kullanıyor.

Öcalan’ın avukatı Rahiotis, Yunanistan’da terör örgütü “17 Kasım”ın lideri Aleksandros Yiotopoulos’un avukatlığını yaparak ünlendi.

Yunan hükümetinin kararıyla Ocak 1999’da Atina’dan Yunanistan’ın Kenya’nın başkenti Nairobi’deki büyükelçiliğine götürülen ve 15 gün barındırılan Öcalan, Şubat 1999’da Türk güvenlik birimlerince Nairobi Havaalanı’nda tutuklanmıştı.

1182980cookie-checkApo Yunanistan’dan tazminat istiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.