Apo’nun yakalanış yıldönümüne protesto

Özgür Kadın Birlikleri (Yekitiya Jinen Azad – YJA) öncülüğünde ve Kürt Dernekleri Federasyonu (FED BİR) desteğiyle bir grup Kürt, Başbakanlık önünde  polisten izinli bir gösteri düzenledi. “Abdullah Öcalan Siyasi İrademizdir!” yazılı İngilizce pankart asan grup, Öcalan’ın tecrit şartlarını proteste eden ve özgürlüğüne kavuşturulmasını isteyen sloganlar attı.


Eylem sonrasında gruptan 3 kişilik bir heyet Başbakan’a verilmek üzere Başbakanlık Özel kalemi’ne Abdullah Öcalan’ın hapisane şyartlarını içeren bir rapor sundu.



AÇLIK GREVİ VE YÜRÜYÜŞLER


Öte yandan YJA üyesi 15 kadının, Abdullan Öcalan’ın tecrit şartlarına uluslararası demokratik kurum ve kuruluşların dikkatini çekmek için Londra Halkevi’nde açlık grevine başladıkları belirtildi. YJA üyeleri greve katılım sayısında artış beklediğini belirtti.


FED BİR’den yapılan açıklamada da Türk ve Kürt toplumunun yoğun olarak yaşadığı Kuzey Londra’da Edmonton bölgesinde 15 Şubat günü 3 bin katılımcılı bir “Büyük Yürüyüş” düzeniyor.


Ayrıca İngiltere Gençlik Meclisi de 2 gün sürecek uzun bir yürüyüş ile protestolara Londra dışındaki Croydon’dan katılacak. Croydon’dan 14 Şubat günü çıkan protestocular fün boyu yüreyecek, geceyi Croydon-Londra arasında konaklayarak geçirecek grup, ertesi sabah yürüyüşünü sürdürerek Edmonton’daki Büyük Yürüyüş’e katılacak…


FOTOĞRAF: Başbakanlık önünde protestocular

788020cookie-checkApo’nun yakalanış yıldönümüne protesto

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.