Apo’ya ev hapsini yorumladı

Kılıçdaroğlu gazetecilerle buluşmasının ardından Zonguldak’ta Madenci Anıtı’nın önünde düzenlenen Emek, Demokrasi ve Özgürlük Mitingi’ne katıldı.

ÖCALAN’A EV HAPSİ

Kılıçdaroğlu, açıklamalarında Bülent Arınç’ın dünkü ‘Öcalan’a ev hapsi dikkate alınabilir’ değerlendirmesine yer verdi.

İçrerik tartışmalarını medya üzerinden yapılmasının ‘sorunu çıkmaza götüreceğini’ kaydeden Genel Başkan, “Çatışma kültürünü besleyen tartışmalardan kaçınmak lazım. Dört parti uzlaşırsa her konu başımızın üstündedir” ifadelerini kullandı.

“GÜLEN’E DÖN DEMEK”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın Fethullah Gülen’e yaptığı ‘dön’ çağrısıyla ilgili olarak, “Bu icazet vermektir” dedi.

Kılıçdaroğlu, Zonguldak’ta gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi.

Fethullah Gülen’in Türkiye’ye dönmesi için herhangi bir engel olmadığını hatırlatan CHP lideri “Çağrıyı garipsedim, Türkiye’ye gelebilirsin demek ‘ben sana icazet veriyorum’ demektir. Bu egosunu kontrol edemeyen bir çağrıdır” diye konuştu.

MHP VE BDP’YE GİDECEK

Kılıçdaroğlu ayrıca terör sorununa çözüm bulmak için BDP ve MHP’den randevu isteyeceğini söyledi ancak tarih vermedi.

Başbakan’la yaptığı görüşmeyle başlatılan bu sürecin ‘terörü bitirmese de azaltabileceğini’ dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“MHP bazı sözcüklerden ötürü duyarlılık göstermiş olabilir. MHP, 30 yıllık soruna karşı kendini konumlandırmış durumda. Hassasiyet duydukları cümleyi onlar yazsınlar ben altına imza atarım.”

1346050cookie-checkApo’ya ev hapsini yorumladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.