Aşırı sıcaklar can alıyor

Almanya’da da güneş ışınlarının dik olarak geldiği saatlerde spor yapılmaması, bol bol su içilmesi, bebek ve yaşlıların mutlaka başları örtülü dışarıya çıkmaları tavsiye edildi.

FRANSA’DA ALARM

Fransız yetkililer 2003 yılında yaşanan aşırı sıcaklardan sonra yoğun bir şekilde tedbir almış ve sürekli uyarılar yapmış olmasına rağmen, ölümlerin önüne geçemiyor. Fransa’nın üç bölgesinde sıcaklık alarmı verildi. Alarmın gerekçesi, ortalama en düşük hava sıcaklığının 17 ile 20 arasında değişmesi. Orman yangınları yanısıra yaşlılar arasında fenalık geçirip ölenler hükümeti erken tedbire zorladı.

MARATONCU ÖLDÜ

Pazar günü yaşanan aşırı sıcaktan dolayı da Mont-Saint Michel’de yapılan maratona katılan 41 yaşındaki bir maratoncu fenalık geçirdi. Helikopterle hastaneye kaldırılmasına rağmen, söz konusu kişi dün hastanede yaşamını yitirdi.

Dün aşırı sıcak alarmı ise, Almanya, Fransa ve İsviçre sınırında verildi. Fransa’nın Bas-Rhin ve Haut-Rhin bölgeleri valilikleri pazartesi akşamından itibaren dışarı çıkmama uyarısında bulundu. Valilikler ayrıca zorunlu kalmadıkça otomobil ve diğer araçların kullanılmaması gerektiğine de dikkat çekti.

Öte yandan Charly kentindeki François-Truffaut Koleji öğrencilerinden 29’u da aşırı sıcak kurbanı oldu. Öğrenciler şu anda hastanede gözlem altında tutuluyor. Ayrıca Paris, Lyon ve Fransa’nın güneyinde aşırı sıcaklardan dolayı hava kirliliği de gözlemlendi.

BELÇİKA: AZ ARAÇ KULLANIN

Bu arada yaz mevsiminin ilk günü vesilesiyle Brüksel Çevre Bakanı Evelyne Huytebroeck, araç sürücülerine daha hassas olunması çağrısında bulundu. Aşırı sıcaklar döneminde araba yoluyla hava kirliliğinin insan sağlığına ciddi zarar verdiğini de belirten bakan, önümüzdeki günlerde farklı tedbirlerin alınacağını da duyurdu. Özellikle hava kirliliğinin önüne geçmenin yollarını arayacaklarını vurgulayan bakan, Brüksel’de ortalama günlük olarak 450 bin aracın hareket ettiğini de söyledi.

Halka dağıtılan bildirilerde ise, araba kullanıcılarına havanın kirletilmesinin önüne geçmek için tavsiyeler yer alıyor.

 

1109450cookie-checkAşırı sıcaklar can alıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.