Çağrı

Bugünkü yazımda olabildiğince iyi niyetli bir yaklaşım içeren önemli bir Çağrı’da bulunmak istiyorum. Çağrım, daha öne gerçekleşmiş olan mitingde Türkiye karşıtı üç beş marjinale meydanı bırakıp Anavatanla ilişkilerimizin zedelenmesine neden olabilecek eylemleri seyreden Miting Düzenleme Kurulu’na olacak. Bakalım bu çağrıya nasıl yanıt verecekler.

Kıbrıs Türkleri üzerinde insanlık dışı ambargolar ve çağ dışı izolasyonlar hafiflemeden devam ediyor. Bu ambargo ve izolasyonların tarafı, kendilerini çağdaş ve uygar sanan AB ülkeleri başta olmak üzere başını kuma gömmeyi tercih eden uluslararası alandaki monşer diplomasisidir.

Kıbrıs Türklerine yaşatılan bu ambargolar, ne Kuzey Kore’ye, ne İran’a ve ne de füze krizinde Küba’ya uygulandı. Bu ülkelere de ambargo uygulanmasına elbette karşıyız. Ancak, en ağır ambargolar bile Kıbrıs Türklerine uygulanan ambargolar kadar kalıcı ve şiddetli olmadı. Bu gerçekler ortada dururken, uluslararası toplumun ikiyüzlülüğünü suratlarına haykırmak gerekmiyor mu?

2 Mart’ta miting düzenleyecek arkadaşlara çağrım, ambargo ve izolasyonları hala sürdüren başta AB ülkeleri olmak üzere bütün dünyaya doğru bir mesaj vermeleridir. Bunu yaparlarsa, biz de onları bu tavırları nedeniyle alkışlayacağız.

Mitingi Düzenleyeceklere çağrım Şudur :

Ambargoları kaldıracağız, Ercan’a uçaklar indireceğiz, AB yardımlarını arttıracağız gibi sözlerle n Planı referandumunda halkımızı aldatan AB ve BM temsilcilerinin suratına yalancı olduklarını, ikiyüzlü olduklarını, güvenilmez olduklarını haykıran pankartlar ile miting yapmaya var mısınız?

Kıbrıs Türklerinin her koşulda yanında olan Anavatana küfredenlere meydanı bırakmayıp gerçek suçluların ve sorumluların kınanmasına var mısınız?

Haydi Mitingciler ! Gerçek yüzünüzü gösteriniz. Kıbrıs Türklerini adaya hapseden Batı ikiyüzlülüğünü protesto ediniz.

Var Mısınız?

672840cookie-checkÇağrı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.