17.2 C
Istanbul
Friday, March 29, 2024
Ana Sayfa GUNCEL Ara Güler, son yolculuğuna uğurlanıyor

Ara Güler, son yolculuğuna uğurlanıyor

90 yaşında vefat eden duayen foto muhabiri Ara Güler, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Güler’in çalışma çantası da tabutun yanına bırakıldı.

Tedavi gördüğü hastanede 17 Ekim Çarşamba günü 90 yaşında hayata veda eden fotoğrafın ustasıAra Güler için ilk tören Galatasaray Meydanı’nda tören düzenleniyor.

Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştirilen tören öncesinde, Beyoğlu Belediyesi’nce bir platform kuruldu. Ara Güler’in fotoğrafları ile Güler’in hayatını anlatan bir film platforma kurulan ekrandan gösterildi.

Meydana “Güle güle büyük usta, seni asla unutmayacağız!” ve Güler’in “Yaşam size verilmiş boş bir filmdir. Her karesini mükemmel bir biçimde doldurmaya çalışın” şeklindeki sözlerinin yer aldığı büyükçe bir poster asıldı.

FOTOĞRAF MAKİNESİ ÇANTASI TABUTUN BAŞINA KONULDU

Ara Güler’in Türk bayrağına sarılı naaşı da platforma getirildi. Karanfillerin yer aldığı platformda, mumlar yakıldı. Yakınları ve foto muhabirleri naaşın başında bir süre nöbet tuttu. Bir yakını tarafından getirilen Ara Güler’in fotoğraf makinesi çantası da tabutun başına konuldu.

Asistanı Fatih Aslan ile yakınları, taziyeleri Ara Cafe’de kabul etti.

Galatasaray Meydanı’ndaki törene, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ömer Arısoy, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Milletvekili Hasan Turan, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekili Garo Paylan, Türkiye Ermenileri Patrikliği Patrik Vekili Aram Ateşyan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi geldi.

ŞEBİNKARAHİSAR’DAN TOPRAK GETİRİLDİ

Bu arada, Ara Güler’in babasının memleketi olan Şebinkarahisar’ın Belediye Başkanı Şahin Yılancı da törene katıldı.

Yılancı, Güler’in ölümünden dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını dile getirdi. Güler’i 2010 yılında Şebinkarahisar’da ağırladıklarını ve Şebinkarahisar’ın en işlek caddesine ismini verdiklerini hatırlatan Yılancı, Şebinkarahisar’dan getirdikleri toprağı da Güler’in vasiyeti üzerine mezarına koyacaklarını söyledi.

Ara Güler’in naaşı, buradaki törenin ardından Beyoğlu Üç Horan Ermeni Kilisesi’ne götürülecek. Güler’in cenazesi, kilisedeki tören sonrasında Şişli Ermeni Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

2237190cookie-checkAra Güler, son yolculuğuna uğurlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.