Araçlarda mile göre ‘Road tax’

Hükümetin henüz plan aşamasında olan bu önerisi, halihazırdaki karayolu vergisinin yerine, her otomobili yolları ne kadar kullandığına göre ayrı ayrı vergilendirmeyi hedefliyor.


Nasıl mı? Independent on Sunday’in manşetinden verecek olursak, ‘uydular’ vasıtasıyla.


Gazete, İngiltere’de bulunan yaklaşık 24 milyon aracın uydular vasıtasıyla izlenerek ne kadar kilometre yol kattettiğinin hesaplanabileceğini yazıyor.


Independent’a göre, ‘iki yıl içerisinde uygulamaya sokulması muhtemel devrim niteliğinde bir öneri’. Ulaştırma Bakanı Alaistair Darling, bir yıl içerisinde pilot bölgelerin seçilerek denemelere başlanacağını haber vermiş.


KAMUOYU İKNA OLACAK MI?


Bakan, ‘şayet trafik sıkışıklığına karşı şimdiden bir önlem almazsak 20 yıl sonra İngiltere’de otomobille seyahat etmek mümkün olmayacak’ diyor.


Plan uyarınca, trafiğin yoğun aktığı belirli saatlerde ana karayollarından birine çıkarsanız, her mil başına 1 sterlin 30 peniye dek varan yüksek bir ücret ödeyeceksiniz.


Independent on Sunday’in satırlarına göre, ‘bu planı uygulamaya geçirecek teknoloji halihazırda mevcut’. Ama gazetenin de aktardığı gibi, hükümetin önündeki asıl engel kamuoyunu ikna edebilmek…

781520cookie-checkAraçlarda mile göre ‘Road tax’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.