Aranıyor! Wanted!

cumhurbaşkanlığı seçiminin protesto edilmemesiyle ilgili zatına gelen bir soruyu muhatabı olan ODTÜ’lü öğrencilere aktarmak isterken ekledi:


“Gerçekten nerede bu ODTÜ’lü öğrenciler?”


12 Eylül darbesini insana değen yanıyla anlatan şahane dizi “Çemberimde Gül Oya” ve hala devam etmekte olan Adnan Menderes’li yılların dizisi “Hatırla Sevgili”nin içinde, yeri geldikçe zaman zaman o yılların eylemlerine, iktidara karşı gerilen göğüslerin seline yer verildi. O eski görüntülere baktıkça, o günlerden bugüne ülkenin üzerinden kaç silindir geçtiğini unutup insan, soruyordu yine de: “Yahu bu insanlar nereye gitti?”


O kükremiş sel gibi bendini çiğneyip aşan insan seline bakınca, bu memleketin her evinde en az bir tane, sağ ya da sol cenahta, şu ya da bu iktidara karşı konumlanmış bir muhalif vardı kesin diye düşünmeden edilmiyor. Azıcık düşünecek kadar feri olan herkes bir ucundan tutmuştu ülkenin şimdi bize “bir bahar akşamı” kadar uzak gelen o yıllarda. Son ferine kadar herkes kendi tarafına çekmeye kararlıydı tuttuğu yeri.


O yılların eski solcuları, bugünün yeni kapitalistlerinin işyerlerinde üç-otuz paraya çalışırken, hiç olmazsa o günleri hatırlayıp kederleniyorlar mıdır acaba? Sol elleri kimileyin kendiliğinden, hiç farkında olmadan yumruk olup havalanacak gibi oluyor mudur acep ola?


Demirel bile ODTÜ’lüleri soruyorsa, onların hiç olmazsa bu kadarcık bir kederi oluyordur herhalde…


SAPINA KADAR SADAKAT


Tayyip Beyin ağzından kimin cumhurbaşkanı olacağına ilişkin bir kelimecik almak için ip üstünde oynanmadık cambazlık kalmamış olsa gerek. Artık ümitler kesik, anlaşıldı ki beklenecek son güne dek.


Efendilerinin doğum gününde, gruplarının Başkanvekili Faruk Çelik tarafından, 354 milletvekili adına efendilerine “sonuna kadar sadakat” armağan eden bir iktidardan çıkacak cumhurbaşkanının kim olacağını öğrenmek için insan neden ip üstünde kendini bu kadar hırpalar ki? Tayyip Beyin dışında Çankaya’ya çıkacak zat-ı muhterem de, efendisine sadakatini onun doğum gününde teslim etmedi mi zaten? Gelinen noktadaki seçenekler şöyle: O koltuğa ya Tayyip Beyin bizatihi kendisi oturacak, yahut da onun zihniyetini taşıyan, “sonuna kadar sadakatli” başka biri. Üçüncü bir seçenek eklemek isteyen?! 


MUHALİF YARALAR


Önlenemez bir şekilde muhafazakarlığın sularına akan bu ülkenin kilitlenen dümeni nasıl ve ne vakit çözülecektir kimbilir…
Hiçbir şey olamayanın hiç olmazsa şoven olduğu, milliyetçi olmayanın da ızdıraplı bir ürkekliğe hapsedildiği son yıllarda, kimsenin söylediklerinden, yazdıklarından ötürü canını kollayacak duruma gelmeyeceği günler yazılıdır bu memleketin de kaderinde… Yazılıdır elbette…


Ensenin kararmasına mani olacak birkaç yeşil dal var çünkü elimizde, değil mi? Bu ülkenin bir yerinde, sinmiş, sindirilmiş bir muhalif dalga iyileştiriyordur dilerim yaralarını…


İyileştiriyordur elbette!


[email protected]


 

698830cookie-checkAranıyor! Wanted!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.