‘Arapların silahlanması önce İsrail için’

Mehr haber ajansına demeç veren Efşar, Amerika’nın  bölge ülkelerine  milyarlarca dolarlık silah satışı ve bu silahların İran için bir tehdit olup olmadığına dair bir soruya verdiği cevapta, “Arap ülkelerinin silahlanması, İran’dan önce İsrail için tehdit olur” dedi.

Amerika’nın bölgeye silah satarak silah fabrikalarının çarklarının durmasını önlemeye çalıştığını söyleyen General Efşar, Amerika’nın bu taktikle aynı zamanda İsrail’i de desteklediğini ve İran’ı tehdit olarak gösterip bölgeye silah satmaya devam etme yolu bulduğunu söyledi.

Mısır, Arabistan ve bölgenin diğer ülkelerinin  cumhurbaşkanımız Ahmedinejad’a sempati duyduğunu ve bunun açık bir şekilde görüldüğünü kaydeden General Efşar, “Biz asla düşman tarafından tehdit altında olduğumuzu hissetmiyoruz zira bölge ülkeleri açık bir şekilde İran’ın bölge için  tehdit olmadığını dile getirmişlerdir” dedi.

İran genel kurmay başkan yardımcısı bugün bölge için en büyük tehdidin İsrail rejimi olduğunu  belirterek, Ortadoğu bölgesinin huzur ve barışının da, İsrail ve Amerika’nın siyasetlerinin neden olduğu Filistin sorununun çözümüyle ve elbette Filistinlilerin haklarının iadesiyle mümkün olacağını söyledi.

General Efşar, bölge ve İslam ülkelerinin aralarındaki birlik ve beraberliğinin  kendi çıkarlarını  temin edeceklerini  belirterek, bu durumun uzun sürede İslam dünyasının  da yararına vesile olacağını dile getirdi.

Genenal Efşar, düşmanların İran’a yönelik muhtemel saldırılarına da temas ederek, “İslami İran ordusu bugün her türlü muhtemel saldırıyı  geri püskürtecek ve saldırganı pişman edecek güçtedir ve her türlü saldırıya karşı  cevap vermeye de  her an hazırdır” dedi.

 

1155220cookie-check‘Arapların silahlanması önce İsrail için’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.