Şarapta uzman sayısı artacak

Kayra Şarap Akademisi Müdürü Cüneyt Uygur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 yıllık bir marka olan ve Mey İçki AŞ bünyesinde faaliyet gösteren Kayra’nın, portföyünde 65 değişik ürün bulunduğunu söyledi.

Kayra olarak sektördeki üretim faaliyetlerinin yanı sıra, şarap kültürünün yaygınlaşması amacıyla eğitimler düzenlediklerini anlatan Uygur, “Geçen yıl içerisinde yaptığımız en önemli yatırımlardan biri de Kayra Akademi. Türkiye şarap pazarının bu tür bir eksiği olduğunu gördüğümüz için böyle bir çalışmanın sektör açısından gerekli olduğunu düşündük” dedi.

Kayra Akademi’nin, şaraba ilgi duyan, tüketen, şarap sektöründe çalışmak isteyen, hatta şaraba yatırım yapmak isteyen kişilere ulaşmak olduğunu belirten Uygur, şöyle konuştu:
“Akademi ile hayatının herhangi bir anında şaraba dokunmuş olan herkesi bir çatı altında toplayabilmekti. Bu çatı, hem şarap sektöründekilere hem de şarap severlere yönelik olarak şu anda hizmet veriyor. Sektör çalışanları ise eğitimlerden ücretsiz faydalanıyor. Akademimiz açıldığı geçen yıl mart ayından bu yana bin kişiye eğitim verdi. Bunların 500’ünü ücretsiz olarak sektör çalışanları, diğer 500’ünü ise nihai tüketiciler oluşturdu. Şu an için sadece İstanbul’da düzenlenen kursları, gösterilen ilgi nedeniyle yaygınlaştırmaya karar verdik. Önümüzdeki süreçte Ankara, İzmir ve Adana’da da kurslar düzenleyeceğiz.”

Nisan ve mayıs ayları içerisinde düzenlenecek kurslarda yüzlerce kişiye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Uygur, kurslar sonunda ise katılımcılara dünyanın şarap ve yüksek alkollü içkiler konusunda uzman ve saygın bir kuruluş olan “Wine & Spirit, Education, Trust” (WSET) sertifikalarının verildiğini bildirdi.

Akademi’de, şarabın, tanımı, rengi, sunumu gibi konularda eğitimler verildiğini ifade eden Uygur, “Tecrübesini dünya standartlarına çıkararak geniş kitleleri akademik platformda toplamayı amaçlamayan Kayra Şarap Akademisi, bu sayede Türkiye’deki şarap kültürü ve bilimini ileriye taşımayı ve dünyaya açılımında destek vermeyi hedefliyor” diye konuştu.

Kayra’nın Elazığ ve Şarköy’de iki üretim tesisi bulunduğunu da anımsatan Uygur, yıllık 10 milyon litre şarap üretimlerinin bulunduğunu, bu yıl için de yaklaşık 6 bin ton üzüm alımını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

1191370cookie-checkŞarapta uzman sayısı artacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.