Arcola Ala-Turka’dan ‘Yaz’ festivali

Yapılan açıklama aynen şöyle:

“Arcola Tiyatro’sunun Türk-Kürt drama grubu Arcola Ala-Turka 14-18 Temmuz tarihleri arasında yepyeni bir ilk’le karşınızda. Ala-Turka Yaz! Festivali. Bir hafta sürecek festivalde klasiklerden yenilere oyun ve öykü okumaları, özel misafirlerden canlı gösteriler ve performans sanatları atölyeleri sizleri bekliyor olacak. Usta yazarların klasik eserlerinden bölümler dinlemek, Arcola Ala-turka üyelerinin yazma sürecinde olduğu yeni oyunların gelişim sürecine birebir şahit olmak ve dinlediğiniz oyunların nasıl ilerleyeceğine yapacağınız yorumlar ve soracağınız sorularla katkıda bulunmak isterseniz hafta içi akşam saatleri programı tam size göre. Dans ve müzik severler Cuma akşamı Underbelly ile göbek dansı ve PAKAW! Ile rebetiko ateşini tadabilir, Cumartesi akşamı yine Underbelly ile muhteşem bir göbek dansı gösterisi sonrası festivalin kapanış partisine katılarak gecenin ilerleyen saatlerine kadar dans ederek kurtlarını dökebilirler.

Festivalden seçkiler:

14 Temmuz/Salı, 20:00: EDEBIYATIMIZDAN KLASİKLER – TÜRKÇE

Ölüm yılında anmak üzere Yaşar Kemal ve Nazim Hikmet, Muzaffer İzgü, Haldun Taner ve diğer yazarlarımızdan alıntıların okunacağı klasikler gecemize bekliyoruz…

15 Temmuz/Çarşamba, 20:00: ALA-TURKA YENİ OYUNLAR – TÜRKÇE

Grubumuzun yazdığı yeni kısa oyunları izleyin ve izlediğiniz oyunları yorumlarınızla şekillendirin. Hayatı, aşkı, kimlik meselesini, gerçek ve yalanları iki dilde birden irdelemeye hazır olun.

16 Temmuz/Perşembe, 20:00: ESKİ HAMAM YENİ TAS – TÜRKÇE
Klasikler ve Ala-turka’nın yeni oyunlarından seçmeler ve belki birkaç süpriz daha…

17 Temmuz/Cuma, 20:00: Çok farklı bir göbek dansı gösterisi ve canlı müzik.
Underbelly: Alışılmışın dışında bir yorumla geçmişten günümüze göbek dansı. http://www.moiraitribal.com/ and www.darkstardance.co.uk
PAKAW!: Londra’nın sadece kadınlardan oluşan yenilikçi rebetiko müzik grubu ile canlı müzik. https://www.facebook.com/pakaw.music

18 Temmuz/Cumartesi, 20:00: Çok farklı bir göbek dansı gösterisi ve Ala-Turka Yaz! Kapanış Partisi.
Underbelly: Alışılmışın dışında bir yorumla geçmişten günümüze göbek dansı. http://www.moiraitribal.com/ and www.darkstardance.co.uk
Tuğba Özcivan’la KAPANIŞ PARTİSİ: Canlı DJ eşliğinde gecenin geç saatlerine kadar dans ve eğlence.
Ve gün içinde renkli Atölyeler: The Play Lab Company ile Çocuk Oyunu, Celal Orhan ile Physical Theatre, Ece Özdemiroglu ile Yazı Atölyesi ve The School of Laughter ile Body Percussion.

Tarih ve Biletler
14 Temmuz Salı-18 Temmuz Cumartesi 2015
ALA-TURKA YAZ!

14-16 Temmuz: £9 (£7 indirimli)
17 & 18 Temmuz: bütün gece £15
18 Temmuz: bütün gece £15 / atölyeler: £5

*Performans ve atölyelerin çoğunluğu Türkçe olup bir kısmı İngilizce ve başka diller de içerecektir. Detaylar için festival websitesini ziyaret edebilirsiniz.
https://www.arcolatheatre.com/whats-on/cesummer/alaturkayaz

*Program bilgileri ve bilet için: https://www.arcolatheatre.com/engagement/participate/ala-turka/ala-turka-yaz
Gişe: 020 7503 1646

#alaturkayaz
Periscope: arcolaalaturka
Facebook.com/arcolaalaturka

ARCOLA?

1. 2000 yılında Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen ve Yapımcı Leyla Nazlı tarafından kurulan Arcola Tiyatrosu açıldığı ilk günden itibaren sanatsal mükemmellik ve yenilikçi yönetimi ile iz bırakmış ve Doğu Londra’nın en saygın sanat kurumlarından biri haline gelmiştir. Hackney’de eski bir boya fabrikasında bulunan Arcola, hem İngiltere’nin köklü tiyatro camiasının hem de genç yenilikçilerin favorileri arasindadir.
2. Arcola, William Gaskill, Timberlake Wertenbaker, Ariel Dorfman, Sean Holmes, Dominic Dromgoole, Max Stafford-Clarc, Franc McGuinness, Jack Shepherd, David Farr, Bonnie Greer, Adam Rapp, Sam Shepard, Eric Schlosser, Helena Kaut-Howson, Greg Hicks, Lia Williams, Bill Bryden, Rebecca Lenkiewicz ve Kathryn Hunter gibi önemli ve bilinen sanatçı, yazar ve yönetmenlerden oyunlar sahnelemiştir.
3. Arcola’nın Türk-Kürt tiyatro grubu Ala-Turka, 2001 yılında yönetmen Mehmet Ergen’in Türk ve Kürt toplumuna yönelik olarak ( 19-25 yaş arası ) yürütmeye başladığı kısa kurs serisi ile doğmuştur. Bu kurslar sonucunda grubun ilk yapımı olan Arthur Miller’in ” Köprüden Bakış ” adlı oyunu bir hafta boyunca sahneye konulmuştur. Oyun, Mehmet Ergen tarafından yönetilip Türkçe olarak oynanmış ve Ala-Turka o zamandan beri klasik metinler ve çağdaş oyunları Türkçe olarak ve İngilizce üst yazı ile sunmaya devam etmiştir.

854920cookie-checkArcola Ala-Turka’dan ‘Yaz’ festivali

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.