Arcola’da yeni dönem perdesi açılıyor

24 Eylül, Pazar günü başlanacak olan ve birkaç hafta sürecek olan bu çalışmalarda, tüm katılımcılarla ısınma hareketleri, doğaçlama ve odaklanmayı sağlayıcı oyunları kapsayan eğitim çalışmaları yapılacak. İlk etapta çalışmalar her pazar günü yapılacak ve takip eden süreçte – oyun çalışmalarının yoğunlaşmasıyla birlikte –  hafta içi akşam saatlerinde de provalar yapılacak. Eğitim çalışmaları yönetmen Serdar Bilis tarafından gerçekleştirilecek. Bunu Leyla Nazlı’nın sahneleyeceği, Nicolay Gogol’ın “Müfettiş” adlı oyununun çalışmaları izleyecek. Oyunun önümüzdeki yılın başında sahnelenmesi bekleniyor.


Topluluk, 1.5 yıl önce Serdar Bilis’in tiyatro eğitim çalışmalarıyla biraraya geldi. 18 kişilik grubun istekliliği karşısında Amin Moolof’un “Semerkant” adlı kitabından yapılan kısa uyarlama, oyun-dinleti olarak sahnelendi. Ardından Özgür Akbaba’nın yönetmenliğini yaptığı Albert Camus’un “Doğrular” adlı oyunu, 6 kişilik oyuncu kadrosuyla sekiz hafta Londra’da, bir hafta Edinburgh’da sahenelendi. Üçüncü oyun ise, Leyla Nazlı’nın yönettiği Molier’in “Hastalık Hastası” oldu. 11 kişilik oyuncu kadrosu ile sahnelenen oyunun komedi türünde olması da ayrıca ilgi topladı.


Topluluk Londra’da yaşamanın getirdiği zorluklar ve zaman sorununa rağmen birlikte üretmek ve kendini geliştirmek için tüm şartlarını zorlayarak çalışacak yeni katılımcıları kadrosuna davet ediyor.


Zaman: 24 Eylül 2006, Pazar, Saat: 12:00
Yer:   27 Arcola St. London, E8 2DJ
Tel:   Arcola Theatre; 0207 503 1645

794580cookie-checkArcola’da yeni dönem perdesi açılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.