Şarkıları sevdadan yana

Sanatçı Hilmi Yarayıcı,  “Sevdadan Yana” adlı ikinci albümünü sevenlerinin beğenisine sundu. Sevdadan Yana’da 11 esere yer veren sanatçı, yeni türkü formunda seslendirdiği

şarkıların alt yapısını yaklaşık bir yıl süren çalışmalarının sonucunda hazırladı.

 

 

ÖĞRENCİ SANATÇI

 

Aynı zamanda Kasımpaşa Lisesi’nde Müzik Öğretmeni olarak da görev yapan Yarayıcı, uzun yıllar,  Grup Yorum’da çalıştı.

 

1992 yılında gruptan ayrılan sanatçı,  1999 yılında ilk solo albümü ‘Sürgün’le sevenlerinin karşısına çıktı. Bir süre sonra da  ikinci albümü için kolları sıvadı.

 

Profesyonel bir ekiple,  yeni albümünde yer alacak parçaları seçmek için titiz bir çalışma yürüttüklerini belirten Hilmi Yarayıcı, “Bunu yaparken, okuldaki öğrencilerimi ihmal etmemeye özen gösteriyorum. Öğrencilerimle müzik üzerine söyleşiyor, derste yeni formlar deniyoruz” dedi. Okuldaki dersleri bittikten sonar stüdyoya gittiğini söyleyen Yarayıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:  “En büyük destekçilerim arasında öğrencilerim de yer alıyor. Onlarla müzik üzerine konuşarak toplumun beğenilerini ve beklentilerini anlıyorum.”

 

‘SEVDADAN YANA‘ ŞARKILAR

 

Yeni albümü ‘sevdadan Yana’da profesyonel bir ekiple çalıştığını  ve bestelerini özenle seçtiğini söyleyen Yarayıcı, “Yeni türkü olarak adlandırdığımız  müzik, bir süredir yapılamıyor. Amacımız bu formatı geliştirmek ve Türkiye’nin kulağını değiştirmek” dedi.

 

Yeni türkü formundaki eserlerin uzun bir süreden bu yana bir durağanlık yaşadığını belirten sanatçı, “Türkiye’nin müzik kulağını değiştirmek gerekiyor. Türkiye’nin kulağı git gide daha kötü eserlerle kirletiliyor. Amacımız bu kirliliği ortadan kaldırıp kulakları yeni seslerle tanıştırmak” sözlerinin altını çiziyor.

 

Seyhan Müzik’ten çıkan ‘Sevdadan Yana’da 11 ayrı şarkıya yer verdiğini de anlatan Yarayıcı, “Bir dönem Ajda Pekkan’ın söylediği bir eserin orijinaline yer verdik. Ayrıca Deniz Seki’nin söylediği ve aslı Arapça olan bir halk türküsünün de orijinalini Arapça söyledim. Ayrıca

Uğurlama adlı şarkıya da klip çektik. Diğer şarkılarda ise Theodorakis’in yardımını gördük. Theodorakis iki bestesini albümümüzde kullanmamız  için izin verdi” dedi.

 

‘Sevdadan Yana’ adlı şarkıyı bir süre önce kanserden kaybettiği ablasına adadığını albümüne yazan Yarayıcı, ikinci solo albümünün beğenileceğine inandığını sözlerine ekledi.

 

 

GENIŞ VE AYRINTILI BILGI IÇIN:

 

 

AYŞE KAYA

SEYHAN MÜZIK

BASIN VE HALKLA ILIŞKILER MÜDÜRÜ

 

0212 528 40 24

0537 528 796 87

 

1095180cookie-checkŞarkıları sevdadan yana

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.