Çarkın, yer göstermeye başladı

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, bazı faili meçhul cinayetlere ilişkin yer gösterme işlemi yaptırılmasını kabul ettiği eski Özel Harekat Polisi Ayhan Çarkın, sabaha karşı polis eşliğinde Ankara’dan İstanbul’a getirildi.

THY’nin tarifeli uçağıyla Atatürk Havalimanı’na getirilen Çarkın, burada sivil plakalı bir emniyet aracına bindirildi. Çarkın daha sonra sağlık kontrolü için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Çarkın, daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında buradan çıkartıldı.

AMCASI DA EŞLİK EDİYOR

Ayhan Çarkın’ın ardından, 1995 yılında kaybolan eski MİT görevlisi Tarık Ümit’in amcası Cemalettin Ümit de özel bir araçla emniyetten ayrıldı.

Basın mensuplarının yoğun ilgisi altında Silivri’nin Beyciler Köyü’ne getirilen Çarkın, burada araçtan indirildi.

Geniş güvenlik önlemleri alınan bölgede, Ayhan Çarkın’ın boş arazide yer gösterdi. Buradaki incelemelerin ardından 700 metre ötede bulunan Kuşbahçe mevkisindeki başka bir yere gidildi.

Çelik yelek giydirilen Ayhan Çarkın, krokiler eşliğinde ekiplere bilgiler veriyor.

‘ŞU CESETLER BULUNSUN DA RAHATLAYAYIM’

Ayhan Çarkın’ın yer gösterme işlemine katılan ekipler, et lokantasının yakınındaki geniş bir alana bant çekerek giriş çıkışları durdurdu.

Çapayla bu alandaki bazı yerlerin otlarını temizleyen ekipler, detektörler ve köpeklerle aramalar yapıyor.

Aramalar sırasında Çarkın, yanındaki polislere ”Şu cesetler bulunsun da rahatlayayım, inşallah bulunur” dedi.

İncelemeye eşlik eden eden savcının da Çarkın’a ”Burada çeşme hatırlıyor musun? Demiryolunu hatırlıyor musun?” diye sorduğu duyuldu.

BİR HAFTA YER GÖSTERECEK

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel, dün ek ifadesine başvurduğu Çarkın’ın beyanları doğrultusunda ”yer gösterme işlemi yaptırma” izni için mahkemeye başvurmuş, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği bu talebi kabul etmişti.

Nöbetçi Hakimliğin kararında, başvuruda, ”Çarkın’ın, 2 Mart 1995’te kaybolan ve bugüne kadar kendisinden haber alınamayan Tarık Ümit’in öldürüldüğü ve yerini gösterebileceği, yine Behçet Cantürk’ün İstanbul Fenerbahçe Orduevi önünden alınıp, Sapanca’da nerede ve nasıl öldürüldüğünü gösterebileceğine yönelik yer gösterme işlemi yapabileceğini bildirdiğinin” yer aldığı ifade edilmişti.

Nöbetçi hakimlik, Çarkın’ın dün 14.00’ten itibaren 7 gün süreyle Ankara 2 nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumundan, yer gösterme işlemi için çıkarılabilmesini kararlaştırmıştı.

1323510cookie-checkÇarkın, yer göstermeye başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.