Çarkın’dan yeni itiraflar

Çarkın’ın itirafları ile eski Özel Harekât Daire Başkanı İbrahim Şahin’in tutuklanmasına kadar uzayan soruşturmada yeni bilgiler gün yüzüne çıktı. Çarkın, ifadesinde, Şahin’in “60 kişilik bir ekip” oluşturduğunu ve bu ekipte Semih Sueri isimli sivilin de bulunduğunu belirtirken, “Semih Sueri’ye polis kimliği verildi. Şahıs, Şahin’in arkadaşı olan bir fabrikatörün oğluydu” dedi.

Çarkın, Sueri dışında iki sivile daha işaret ederek, “Dönemin Özel Harekât Daire Başkanlığı’nda görevli olan Ayhan Akça, Ziya Bandırmalıoğlu, Ayhan Özkan, Ahmet Demirel, Alper Tekdemir, Yusuf Yüksel isimli görevliler ile sivil şahıslar olan Butik İsmail lakaplı İsmail Turla, Semih Sueri, Ali Yıldırım (Sucu Ali) isimli şahısların bilgisine başvurulduğu takdirde ve ifadeleri alındığında daha geniş bilgilere ulaşılabilecektir” dedi.

Öte yandan Ayhan Çarkın’ın ifadesinde saydığı 6 özel harekât polisinden 3’ü yaklaşık 2 aydır yakalanamadı. Ayhan Akça, Ayhan Özkan ve Ahmet Demirel soruşturma kapsamında tutuklanırken, Sultangazi İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Yüksel, polisler Alper Tekdemir ve Ziya Bandırmalıoğlu bulunamadı.

ALİCAN ULUDAĞ/Cumhuriyet

1314780cookie-checkÇarkın’dan yeni itiraflar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.