Ağırlaştırılmış müebbet talebi…

Bu dosyada davacılar ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı.

Savcı İrfan Fidan’ın iki gazetecinin tutuklanmasından iki ay sonra tamamladığı iddianamede Dündar ve Gül, “Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması ile aynı amaç birliği içinde hareket etmekle” suçlanıyor.

Savcı ayrıca iddianamede duruşmaların tamamının kapalı olarak yapılmasını talep etti.

‘Casusluk’ suçlaması iddianamede

Dündar ve Gül hakkında, Suriye’deki gruplara Milli İstihbarat Teşkilatı’na ait TIR’larla silah ve cihatçı sevk edildiği iddialarına ilişkin haber ve görüntüler nedeniyle soruşturma başlatılmıştı.

Savcı Dündar ve Erdem için, “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme”, “Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama”, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen yada tamamen engellemeye teşebbüs etmek” ve “Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek isteyerek yardım etme” suçlarından ayrı ayrı bir kez ağırlaştırılmış müebbet, bir kez müebbet ve 30 yıla kadar hapis cezası istedi.

‘Dayanağı yok’

Gül ve Dündar’ın avukatlarından Tora Pekin BBC Türkçe’ye yaptığı değerlendirmede, “İddianameyi yeni aldım. İsimlerinin geçtiği yerlere baktım hızlıca. Benim görebildiğim kadarıyla yaptığım taramada yazmış oldukları yazılar dışında hiçbir dayanağı yok iddianamenin” diyor.

İddianame 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianamenin kabul edilmesi halinde iki gazetecinin yargılanmasına bu iddianame üzerinden başlanacak.
Erdem Gül ve Can Dündar 26 Kasım’dan bu yana Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.

1476600cookie-checkAğırlaştırılmış müebbet talebi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.