Arınç’tan BDP’ye ‘bir garip’ tepki

BDP’li vekillerin Hakkari’de PKK’lı teröristlerle buluşmasının yankıları devam ediyor.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katıldığı bayramlaşma töreninde BDP’li vekillere sert ifadelerle yüklendi.

Olayın yol kesme değil bir buluşma olduğunu söyleyen Arınç, “Bu insanları kucaklamak, Allah’tan korkmamaktır. Bunları kimse sevmiyor bu ülkede” dedi.

Arınç törende yaptığı konuşmada özetle şu ifadelere yer verdi:

“Bu acılı olay utanç vericidir, hicap duyacağımız bir iştir. Silah taşıyan teröristlerle milletvekilleri kucaklaşıyorlar. Silahlıyı kucaklarsan ona destek verdiğini ifade edersen sen siyasetçi değilsin. Oy almış olabilirsin. Nasıl oy aldığınızı da az çok hepimiz biliyoruz. Seni seçen millet, parlamentoya siyasetle uğraş diye gönderdi. Silahlı teröristle kucaklaş diye göndermedi.

Bunlara karşı ne söylerseniz kar etmiyor. O zaman belki şöyle söylemek lazım, ‘Allah’tan korkmuyorsunuz’. Çünkü Allah’ı da tanımıyorsunuz. Allah’ı tanısanız yanlış iş yapmaktan korkardınız. Bu insanları kucaklamak, Allah’tan korkmamaktır.

Tüm asil Kürt kardeşlerimi selamlıyorum buradan. Bunlar sevilmiyor, bunlardan korkuluyor. Sevmek başka korkulmak başka. Tehditle, şantajla, haraçla, silah zoruyla, bombayla, dinamitle siz kendinizden korkutabilirsiniz.

Size sevgi duyan bir insan yok bu ülkede. Ayağınızı denk alın. Devletin gücüne karşın elimizdeki bütün imkanlarla elbette ki mücadele ederiz.”

1352890cookie-checkArınç’tan BDP’ye ‘bir garip’ tepki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.