Artık Gurbet Yok! (Mu?) Kitap II İstanbul TÜYAP’da tanıtıldı

35. İstanbul Uluslararası Sanat ve Kitap Fuarı Tüyap’da yazar, sosyolog ve belgesel yapımcısı Semra Eren-Nijhar’ın iki yil önce yayınladığı ‘Artık Gurbet Yok! (Mu?) Kitap I’ın ikincisi 19 Kasım Cumartesi günü Tüyap’da imza etkinliği ile okuyucularıyla buluştu.

2014 yılında Türkçe ve İngilizce iki dilde yayınlanan ‘GURBET – THERE IS NO MORE A PLACE FAR FROM HOME! (IS THERE?) – ARTIK GURBET YOK! (MU?)’ birinci kitabın tanıtımı ve imza günü İslington Belediyesi’nde kadın konulu bir konferansla tanıtılmıştı.

Ozan Yayıncılıktan çıkan ‘GURBET II – ARTIK GURBET YOK! (MU?)’ / DAS GEFÜHL IN DER FREMDE ZU SEIN GIBT ES NICHT MEHR! (ODER?) ikinci kitap Almanya ve İsviçre’de yapılan alan çalışmalarını içermekle birlikte Türkçe ve Almanca hazırlanmıştır.

Bu kitap da yine Avrupa’da yaşayan Türkiye kökenli karikatüristlerin göç ve gurbet konulu çalışmalarına yer verilerek, aynı zamanda Türk şiirine yansıyan gurbet konusunu içeren şiirler eklenerek, Gurbet konusuna bir bütünlük sağlanmıştır.

Gurbet konusunu irdeleyen arastırmanın diğer alan çalışmaları devam etmektedir ve daha önce de belirtildiği gibi ilk çalışma da olduğu gibi bu araştırma da sergi olarak hazırlanmaktadır.

2031500cookie-checkArtık Gurbet Yok! (Mu?) Kitap II İstanbul TÜYAP’da tanıtıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.