‘Artık benim de sevgilim olabilecek’

Daily Mirror’ın ‘Aynada ilk defa yeni yüzümü gördüğüm an’ başlıklı manşet haberinde, genç kadın, ameliyat olduktan sonra aynaya ilk baktığında hissettiği nefes kesen heyecanı anlattı.


Yeni burnu, dudakları ve çenesiyle, yeni yüzünü nasıl bulduğunu anlatan 38 yaşındaki iki çocuk annesi Dinoire, yüz naklinden iki hafta sonra, Lyon’da yattığı Edouard Herriot Hastanesi’ndeki yatağında şöyle konuştu:


KENDİMİ HEMEN TANIDIM


‘Aynada yeni yüzüme baktığımda, kendimi hemen tanıdım. Yüzümde burun ve ağız görmek garip bir duyguydu. Yeniden yüzümde bir burun ve ağız görmek beni çok heyecanlandırdı.’


Donörün yüzünü, köpeğinin parçaladığı yüzüne büyük başarıyla nakledip diken cerrahları öven Isabelle Dinoire, yeni yüzünün kendisine yeni bir gelecek umudu vaat ettiğini belirtirken, ‘Herkesin yüzüme irkilerek bakmadığı, normal bir yaşam sürdürmek istiyorum. Yüz naklinden önce erkek arkadaşım olmadı ama şimdi bu konuda endişe edecek birşeyim kalmadı’ dedi. Dinoire, başkasının yüzüyle, yeni umutlarla erkek arkadaş edinebileceğine artık içtenlikle inanıyor.


AYNALARI KALDIRTMIŞTI


Henüz yeni yüzüyle tebessüm etmeyi öğrenemeyen genç kadının çehresinde, 15 saat süren yüz nakli ameliyatından kalan yara izlerinin yavaş yavaş kapanmaya başladığı dikkat çekti. Ameliyattan önce, ‘korkunç’ yüzünden dolayı evindeki tüm aynaları kaldıran Isabelle Dinoire, halk içinde yüzünü saklamak için diş maskesi takmak zorunda kalmıştı. (Hürriyet / Faruk ZABCI / LONDRA)

786000cookie-check‘Artık benim de sevgilim olabilecek’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.