Artık kimse kaybolmayacak

Cihazı üzerinde bulunduran kişi, uydu ve baz istasyonları sayesinde dünyanın neresinde olsursa olsun internet yoluyla adım adım izlenebilecek.

Yaklaşık 150 dolarlık bu cihaz, yaşlı, hasta ya da engelli yakınları bulunanlarla çocuklarının gün boyu nerede olduğunu bilmek isteyen ailelerin meraklarını giderecek.

Teleses Yönetim Kurulu Başkanı Recep Uzelli, yaptığı açıklamada, bir kaç ay sonra piyasaya sürecekleri Laxon CP-100 Gps Yer Bulucu cihazı ile artık kimsenin kaybolmayacağını söyledi.

Cihazın bir kibrit kutusundan daha küçük olduğunu ifade eden Uzelli, cihazı yanında bulunduran kişilerin, GPRS (cep telefonu kartı üzerinden veri transferi) ve GPS (dünya yörüngesinde bulunan uydulardan yer tespiti) sayesinde konumlarının birkaç metre yanılgı ile tespit edilebileceğini belirtti.

İçinde sim kart olan cihazın 26 gram ağırlığında olduğunu ifade eden Uzelli, cihazın numarasına cep telefonuyla mesaj gönderildiğinde SMS yoluyla kişinin konum bilgisinin geldiğini anlattı.

GÜZERGAH DEĞİŞİRSE SMS MESAJI GELİYOR

Cihazın hem uydudan hem baz istasyonlarından sinyal alabildiğini dile getiren Uzelli, şöyle konuştu:

“Cihaz, ufak boyutları sayesinde sevdiklerinizin mont veya çantalarına konularak size kendilerinin bulundukları yeri izleme olanağı veriyor. Dünyanın neresinde olursanız olun örneğin bu cihazı çocuğunuzun çantasına koyduğunuzda okuldan çıktıktan sonra eve gelirken kullandığı güzergahı internetten izleyebilirsiniz. Çocuğunuz belirlenen bölgenin dışına çıkarsa cihaz sizi SMS mesajıyla da uyarıyor veya internette harita üzerinden nerede olduğunu adım adım görebiliyorsunuz. Bu izleme internette ücretsiz olarak sunulan Google Maps Harita yazılımı üzerinden gerçekleşiyor.”

Uzelli, cihaz sayesinde özellikle yaşlı, alzheimer hastası olan veya otistik kişilerin kaybolma, evini ve adresini hatırlamama gibi sorunlarının ortadan kalkacağını söyledi.

BATARYA SÜRESİ 72 SAAT

Avuç içinde gizlenebilecek kadar küçük olan cihazın yaklaşık 150 dolardan satışa sunulacağını anlatan Uzelli, cihazın batarya süresinin yaklaşık 72 saat olduğunu, USB girişi sayesinde bilgisayarlardan şarj edilebildiğini kaydetti.

Cihazın üzerinde yardım istenmesi gereken durumlarda kullanılabilecek bir de “panik düğmesi” bulunduğunu belirten Uzelli, kullanıcının bu düğmeye basması halinde daha önceden belirlenmiş 4 kişiye SMS gönderilerek yer bildirilebildiğini ifade etti.

1494500cookie-checkArtık kimse kaybolmayacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.