Artık onlar “Özgüven diplomalı”

İngiltere Kadın Platformunun, “ Özgüven Kursunu” bitiren hanımlara, sertifikaları törenle verildi.

Proje sorumlusu Nilgün Yıldırım’In kurduğu İKP’nin 3 haftalık kurslarına katılan ve başarıyla tamamlayan 20 hanımın sertifikalarını Haringey Belediyesi toplum güvenliğinden sorumlu meclis üyesi Nilgün Canver verirken, hanımları bu tür eğitim programlarını çervelerindeki başka hanımlara da önermelerini isteyerek, katılımcı ve kursu düzenleyenleri kutladı.

Muğla Üniversitesi ve Fethiye Belediyesi ile birlikte gerçekleştirilen projeye Muğla Üniversitesi öğretim görevlisi Psikolog Deniz Şarlak eğitmenlik yaptı. Kıbrıs TÜrk TOplum Merkezinde yürütülen 3 haftalık, toplam 20 saatlik “özgüven kurslarında” hanımlara, “ hayır diyebilme, duygu ve düşüncelerini ifade edebilme, karar verebilmek, sorumluluk alabilme ve problem çözebilme “ konularında uygulamalı grup çalışması verildi.

Sertifika resepsiyonuna katılan Haringey Belediyesi meclis üyesi Nilgün Canver,kurslara katılarak kendisini geliştiren hanımları kutlayarak, katılım sertifikalarını verdi. Bu davete IKP’nin Avrupa Birliği tarafından desteklenen fonlarına başvuru sürecinde büyük destek veren Enfield Belediyesi meclis üyesi ve Hemel Hampstead bölgesinden İşçi Partisi milletvekili adayı Ayfer ORhan da hazır bulundu. Orhan, IKP’Nin yaptığı toplumsal projelere inandığını ve toplum için gerekli ve faydalı projelerini desteklediğini dile getirdi. Kadınların toplumun ilerlemesi için birbirlerine çok destek vermesi gerektiğini söyleyen ORhan, İKP’nin AB fonlarını kazanmasının bir tesadüf olmadığını dile getirdi.

SEVHAL KÖPRÜLÜ’DEN DAVET

İKP’nin çalışmalarını eşi KKTC Londra Temsilcisi Kemal Köprülü ile başından beri izleyen ve destek veren Sevhal Köprülü de bu hafta platform yöneticileri ve Sefire Bernev ALpogan’a evinde bir davet verdi.

Sevhal Köprülü’nün davetinde evsahibi Köprülü ve Bayan Alpogan, Psikolog Deniz Şarlak’ın hanımara verdiği stresle mücadelede nefes alma teknikleri konulu bir canlandırma seansını ilgiyle izlediler.

Platformu kutlayan Bayan Alpogan, Psikolog Şarlak’a İKP’nin özel yaptırdığı teşekkür plaketini sundu. Samimi ortamda geçen çayda, İKP’nin yeni kursu da açıklandı. Platformun yeni kursunda, “çevremizi tanıyalım ve koruyalım” konuları işlenerek, gelecek kuşaklara sağlıklı bir çevre bırakma bilinci geliştirilecek. Kursların her Cuma günü Turnpike Lane’de bulunan KIbrıs Türk Toplum Merkezi’nde 12.00-14.00 arasında yapılacağı bildirildi. Daha fazla bilgi için 07869175244 numarayı aramaları istendi.

Foto
—-

829570cookie-checkArtık onlar “Özgüven diplomalı”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.