‘Artık politikayı öğrendim’

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ve beraberindeki heyet ile, KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer,  Ekonomi ve Turizm Bakanı Derviş Deniz, turizmde Avrupa’nın ikinci büyük fuarı sayılan World Travel Market’i gezdi.



Koç, Türkiye bölümündeki stand’ları tek tek gezerek turizmcilerle sohbet etti. Bakan Koç, turizmcilerle sohbeti sırasında karşılaştığı İngiliz polisinin Türkçe konuştuğunu görünce şaşırdı. Önce, “Ne kadar uzunmuşsun maşşallah” diyen bakan, daha sonra Türkçe konuşarn bir polisi görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İsminin İsmail Kabay olduğunu belirten polis memuru, ailesinin İstanbul ve Mersin’den geldiğini kendisinin Londra’da doğduğunu söyledi.


Açık Gazete, Bakan Koç’a tiyatro sanatının turizme katkısı hakkında ne düşündüğünü sordu. Koç, kendisinin iki şapkası olduğunu kültür ve sanatı birbirini destekleyecek ve geliştirmesi için çalıştığını belirterek, “Bu tür sorularla beni yanıltamazsınız. Ben artık politikayı öğrendim” dedi.


Fuardaki Türkiye bölümünde Türkiye’nin Londra Turizm Müşaviri Tolga Tuyluoğlu’nun da katıldığı bir basın toplantısı da düzenleyen Koç, Türkiye turizmini özetleyerek, bu yıl da 25 milyon turist hedefini tutturacaklarını söyledi. Koç, Türkiye’nin kongre ve kaplıca turizminde pazar payını artırmayı amaçladıklarını vurgulayarak başta İran gibi komşular olmak üzere geçmişte ihmal edilen ülkelerden turist çekmek için girişimde bulunduklarını da sözleirne ekledi.


KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer de ayrı olarak düzenlediği basın toplantısında izolasyonlara karşın turizmde başarı elde edildiğini vurgulayarak KKTC turizmi için canla başla çalışan Londra’daki yetkilileri kutladı. Rum Kesimi T


FOTOĞRAF: KKTC Bölümü’nde Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ve KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanı Derviş Deniz ile birlikte


İLGİLİ HABER: Turizmcilerin World Travel Market çıkarması

785170cookie-check‘Artık politikayı öğrendim’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.