ArtWalk Festivali’ni kaçırmayın…

18 Ekim akşamı Stoke Newington’daki Smart Church’de resepsiyonla başlayan Festival’i organize eden Erdoğan Küçük, Festival ile Haggerston, Dalston, Stoke Newington ve Church Street’te bir “sanat bayramı” yaşandığını söyledi.

Türkçe ve Kürtçe konuşan toplum üyesi sanatçıların da aralarında bulunduğu, farklı kültürlerden pek çok sanatçının böyle bir etkinlik için biraraya geldiğini aktaran Küçük, Festival’in amacını söyle anlattı:

“En büyük amacımız kültürler arası kaynaşmayı sağlamak. Bizim toplum çok içine kapalı. Bu kapalılık, sanatsal üretimine ve toplum psikolojisine de yansıyor. Bölgemizde herkes birbirini tanıyor ama kültürel bağlamda kimse kimseyle bir şey paylaşmıyor. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak kültürler arası kaynaşmaya katkı sunmayı hedefledik. Aynı bölgede birbirlerimizi tanımadan yaşıyoruz. Bu zaman zaman huzursuz ve gerginliğe de yol açıyor. Tam tersine farklı kültürler birbirleriyle kaynaşarak zengin bir mozayik oluşturmalı…”

Küçük, “Bölgede böylesine ilk kez geniş kapsamlı bir festival düzenliyoruz. İlkliğin verdiği bazı zorlukları yaşıyoruz. Eksikliklerimizi gidererek Festivali gelenekselleştirmeye çalışacağız. Proje gerçekten güçlü… Beş-on kişinin yapacağı bir proje değil. Açılışa 400’e yakın farklı kültür ve gruplardan katılım oldu. Çevrenin ilgisi ve değerlendirmesi çok olumlu” dedi.

Festival kapsamında kukla gösterisinden resim sergisine, jazdan Latin müziğine birbirinden çok farklı etkinliklerin yapılacağını vurgulayan Küçük, “Festival’in ilk haftasında mekanlarda sergiler devam ediyor. Müzik programları 1 Kasım itibariyle başlıyor… Her sergiye ya da konsere ev sahipliği yapacak olan işyerleri, etkinlik açılışları ve koktelyler düzenleyecek…” diye konuştu.

Festival’in kaynak sıkıntısı çekmesine rağmen sorunların aşıldığını belirten Küçük, “Kaynak mekan sahipleri ve sponsorlardan sağlanıyor… 14 aydır 5 arkadaş fiili olarak çalışıyoruz. Her birimiz 1 kuruş almıyor, tersine cebimizden para koyuyoruz… 12 bin sterlinlik bütçeyle 100 bin sterlinlik bir festival yapmaya çalışıyoruz. Bu festivaldeki kaynak yönetimi ikinci festival için de örnek oluşturacak… Festival’e destek olan sponsorlara, mekanını paylaşan iş dünyası ve esnafa çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Küçük, “Toplumun ihtiyaç duyduğu bir etkinlik olduğunu düşünüyoruz… Bölge mozayiğinde önemli bir renk olan bizim toplumun da Festival’de katılmasını bekliyoruz… Genç kuşakların çalışmalara aktif bir şekilde katılmalarını bekliyoruz” diyerek, Festival ile ilgili bilgi için ücretsiz dağıtılan broşürlerden ve www.cosartwalk.com adresinden sağlanabileceğini de sözlerine ekledi.

849360cookie-checkArtWalk Festivali’ni kaçırmayın…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.