‘Arzumuz ayrımcılığın sona ermesi’

Gül, kadınların güçlendirilmesinin, toplumun güçlenmesinin de temel unsurlarından birini teşkil ettiğini belirterek, “Kadınlarımızın haklarını öğrenmesi, onların takipçisi olması, geliştirilmesi yönünde çaba göstermesi, kadın-erkek tüm toplumun bunun gerekliliğine inanması ve cinsiyet ayrımcılığının sona ererek, tartışılan bir konu olmaktan çıkması arzumuzdur” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, 8 Mart Dünya (EMEKÇİ)* Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, şunları kaydetti:

“Kadınlarımıza yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar sona erdirilebildiğinde, tüm kız çocuklarımız eğitimin her seviyesinden yararlanabildiğinde, ülke yönetiminde daha çok kadınımız söz sahibi olabildiğinde geleceğe daha da güvenle bakabileceğimiz muhakkaktır.

Bu konuda devletimizin yanı sıra, kadın örgütlerinin, diğer sivil toplum kuruluşlarının ve basın yayın organlarının gayretleri büyük önem taşımaktadır.”

“KADIN TOPLUMDA HAK ETTİĞİ YERİ ALMALI”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mesajında, çağdaş, modern ve özgürlükler ülkesi olmanın en önemli şartlarından birinin kadının toplumda hak ettiği yeri alması olduğunu belirtti. 

Erdoğan, “Kız çocuklarımızın ve kadınlarımızın eğitimin her kademesine daha fazla katılması dolayısıyla toplumsal hayatın her alanında daha fazla rol alması için sürdürdüğümüz çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.

“KADINLARIMIZ GELECEĞE GÜVEN DUYMAK İSTİYOR”

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da yayımladığı mesajda, kadınların, onurlu yaşam, kendisine, eşine, çocuklarına iş, sosyal devletin gereği olarak da geleceğe güven duymak istediklerini belirterek, “Kadınlarımız, yardımla, sadaka gibi önlerine konulan poşetlerle yaşamak, yarın ne olacak diye kara kara düşünmek istemiyorlar. Ama artık çok iyi biliyoruz ki kadınlarımız, dışlanmanın da ayrımcılığın da ellerinden alınmak istenen hakların da evde yanmayan sobanın, pişmeyen çorbanın, boş kalan ekmek sepetinin de hesabını sormaya hazırlanıyorlar” ifadelerini kullandı.

_________________

* Türkiye’nin de içinde bulunduğu kapitalist ülkelerde komunizm korkusu nedeniyle “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nden “Emekçi” kelimesi çıkarılmıştır.
 

1190460cookie-check‘Arzumuz ayrımcılığın sona ermesi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.