ASALA’nın katlettiği diplomatlara anma

28 Ocak, Pazartesi günü düzenlenecek olan konferansa Türk Tarih Kurumu uzmanlarından Prof. Dr. Kemal Çiçek ve Prof.Dr. Selahi Sonyel konuşmacı olarak katılacak.


Prof. Belma Baskett`in panel başkanlığını yapacağı `Türk- Ermeni İlişkileri ve Terörizm` konulu konferansa Türk Tarih Kurumu Ermeni Araştırmaları Masası üyesi Prof.Dr Kemal Çiçek ve Türk Tarih Kurumu Onur Üyesi Prof.Dr.Salahi R.Sonyel birer konuşma yapacak..


Konferansta ayrıca, Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr Kemal Çiçek`de, Ermeni sorunu üzerine yaptığı son dönem çalışmalarını topladığı “Ermenilerin Zorunlu Göçü (1915 -1917)ö  kitapta yer alan  bilgileri izleyicilere aktaracak ve yeni belgeler ışığında Ermeni sorununu değerlendirecek.


Geçtiğimiz günlerde akademik kariyerinde Türk tarihi ve Atatürk üzerine yaptığı araştırmalar nedeni ile Atatürk, Kültür ve Dil Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi`nin Üstün Hizmet Ödülü`ne layık görülen ve ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğa`ın elinden alan Kuzey Kıbrıslı tarih uzmanı ve araştırmacı yazar Prof. Salahi Sonyel, konferansta Mavi Kitap ve benzeri yayınlarda Türkler hakkında yapılan olumsuz propagandaları irdeleyecek.


ASALA ?


27 Ocak 1973`de, iki Türk diplomatına Los Angeles`te yapılan saldırının ardından on yılı aşkın sürede ASALA`nın, Türk diplomatlarına yönelik 21 ülkede gerçekleşen 110 silahlı saldırısında, 42 Türk diplomat ve  4 yabancı hayatını kaybetmiş, 15 Türk ve 66 yabancı uyruklu kişi yaralanmıştı. Faili meçhul olarak dosyaları kapatılan cinayet zanlıların büyük bir çoğunluğu yakalanamadı.

808820cookie-checkASALA’nın katlettiği diplomatlara anma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.