Asil Nadir her an iade edilebilir

Kıbrıslı Türk İşadamı Asil Nadir’in, İngiltere vatandaşlığını iade ettiği belirtildi. Hapis cezasını Türkiye’de çekmek için bir süredir girişimde bulunan Nadir’e müjdeli haber İngiltere Büyükelçisi Ünal Çeviköz’den geldi. Kıbrıslı Türk işadamının iadesi için gerekli girişimleri tamamlayan Çeviköz, sürecin hızlanması için Nadir’den İngiliz vatandaşlığını iade etmesini istedi. İşadamı da bunun üzerine kimliğini ve pasaportunu iade etti.

Hakkındaki iddialardan aklanmak için yıllar sonra gittiği İngiltere’de 10 yıl hapse mahkum edilen Asil Nadir, bir süreden bu yana cezasını Türkiye’de çekmek istediğini ifade ediyordu. Nadir bu isteğinin gerçekleşmesi için kendisinden istenilen kefaleti vaktinden önce ödeyerek gerekli girişimleri başlatmıştı. Türkiye’deki Takvim Gazetesi’nin haberine göre Belmarsh Cezaevi’nde yatan işadamının cezasını Türkiye’de çekmesi için devreye Türkiye Adalet Bakanı Sadullah Ergin girdi.

BÜYÜKELÇİ ÜNAL ÇEVİKÖZ AÇIKLADI

Türkiye’nin İngiltere Büyükelçisi Ünal Çeviköz’e talimat veren Ergin, Nadir için gerekli girişimlerin bir an önce başlatılmasını istedi.

Çeviköz de hemen başvuruyu yaparak, Nadir’den İngiliz vatandaşlığını iade etmesini istedi. Bunun üzerine Asil Nadir de hiç düşünmeden vatandaşlığını bıraktı; pasaport ve hüviyetini de teslim etti. Bu gelişmeyle birlikte Nadir’i Türkiye’ye iadesinin önündeki engeller kaldırılmış oldu.

Gelişmeler sonrasında Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok, cezaevinde Nadir’le görüştü ve Nadir, geri kalan cezasını Türkiye’de çekme talebini iletti.

İlgili talebin şu anda İngiliz Adalet Bakanlığı’nın önünde olduğu ve Asil Nadir’in Türkiye’ye iadesinin an meselesi olduğu gelen bilgiler arasında…

(Star Kıbrıs)

847860cookie-checkAsil Nadir her an iade edilebilir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.