Asırlık kilisede İstanbul’dan nağmeler

Türk Sanat Musikisi korosu Hoş Seda, “İstanbul’dan Hağmeler” konseri düzenledi. Dilde Adalı yönetiminde geçen cumartesi akşamı “St James’ Islington”da gerçekleşen konsere 200’e yakın katılım olduğu gözlendi.

Sanatçı Dilde Adalı’nın yönetiminde ve Melek Yalçın’ın sunuculuğundaki konserin ilk bölümünde koro, ikincisinde ise solo şarkılar yer aldı. Konserin ikinci bölümüne Gülistan Yücedağ, Mahmut Lapadzhiev, Nurgül Ballı, Emir Ferhatoğlu, Nevzat Öztürk, Dilek Altunkaş, Sevinç Tunçbacak, Ebru Nart, Zeynep Ordu, Mutlu Sancaktutar, Gülizar Bilgiç ve Nilhan Şimşek birer solo şarkıyla katıldılar. Konser sonundaki izleyicilerin yoğun alkışını Hoş Seda, iki İstanbul şarkısıyla yanıtladı.

ÇOCUK KOROSU GELİYOR

Gecenin sonunda gecenin sponsoru ve sanatçılara çiçekle teşekkür eden Hoş Seda’nın başkanı Dilek Altunkaş, Hoş Seda’nın çalışmalarını sürdürdüğü Hackney Cypriot Association temsilcisine plaket vererek teşekkür etti.

Dilde Adalı yönetiminde Hoş Seda Korosu’nun çıtayı yükselttiğini ve yeni seslerle de kadronun genişlediğini belirten Altunkaş, Hoş Seda’nın türkü ve çocuk korosunun da yakında başlayacağını duyurdu.

Altunkaş şöyle konuştu:

“Hoş Seda ‘Şarkı Söylüyoruz Çocuk Korosu’ için de çalışmalar başlattı. Yeni yılda çalışmalara başlayacak koro için 8-14 yaş grubu çocuklar arasında seçme yapılacak. Koro çalışmalarında çocuklara nota ve solfej, ses ve nefes, toplu şarkı söyleme tekniği, Türkçe ve başka dillerde çocuk şarkıları öğretilecek. Koroya katılmak isteyen çocukların aileleri 075 6844 1357’yi arayabilir ya da [email protected] a mesaj atabilirler…”

 

2352600cookie-checkAsırlık kilisede İstanbul’dan nağmeler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.