Asker hükümete brifing verecek

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, son bir hafta içinde, iç güvenilik operasyonlarında 17 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 17 Ekim 2008 tarihinde Irak’ın kuzeyinde Kandil bölgesine yapılan hava harekatı sonucunda 25 teröristin etkisiz hale getirildiğinin istihbarat kaynaklarından alınan bilgilerden teyit edildiğini bildirdi.
Tuğgeneral Gürak, 17 Ekim 2008 tarihinden bugüne kadar toplam 52 iç güvenlik olayı meydana geldiğini ifade ederek, 21-22 Ekim 2008 gecesi Van’ın Başkale ilçesi bölgesinde meydana gelen sınırı geçiş teşebbüsünde, 6. Hudut Alay Komutanı ve beraberindeki keşif kolunun, 23 Ekim 2008 günü keşif ve inceleme maksadıyla bölgeye gittiğini bildirdi.


Son bir haftada meydana gelen iç güvenlik olaylarında, toplam 15 patlayıcı madde kullanma olayının 11 tanesinin güvenlik kuvvetleri tarafından yerinde imha edilerek olası zayiatların önlendiğini kaydeden Tuğgeneral Gürak, bu dönem içinde toplam 17 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bilgisini verdi.


Bu dönemde de teslim olan terörist sayısının dikkat çektiğini vurgulayan Tuğgeneral Gürak, teslim olan terörist sayısının 7 ve yaşlarının 17-19 arasında olduğunu söyledi. Tuğgeneral Gürak, ”Daha önce yaptığımız çağrıyı yinelemek istiyorum: Ailelerin kendi çocuklarını çok geç olmadan bölücü terör örgütünden kurtarması büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.


Genelkurmay Başkanlığı tarafından Bakanlar Kuruluna iç güvenlik brifingi verilip verilmeyeceği sorusu üzerine de Tuğgeneral Gürak, ”Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürütmekte olduğu iç güvenlik harekatına ilişkin Bakanlar Kurulunda brifing verilmesi Sayın Genelkurmay Başkanımız tarafından teklif edilmiş ve Sayın Başbakan tarafından kabul edilmiştir. Brifing, tarafımızdan, Genelkurmay Başkanlığınca verilecek. Brifing, 27 Ekim Pazartesi günü Bakanlar Kurulu üyelerine verilecektir. Brifingde Genelkurmay Başkanımız da bulunacaktır” dedi.

1068600cookie-checkAsker hükümete brifing verecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.