Asker ve polis oyları Erdoğan’ı şoke etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen akşam yandaş gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleriyle İstanbul’da biraraya geldi.

Akşam’dan Murat Kelkitlioğlu Başbakan Erdoğan ile yapılan o görüşmeyi köşesine taşıdı. Kelkitlioğlu, özellikle Güneydoğu illerinde asker ve polisin oy kullandığı sandıkların bir çoğundan BDP’nin birinci parti çıkmasına Erdoğan’ın çok şaşırdığını yazdı.

Başbakan’ın bu durumu, cemaate bağladığını belirten Kelkitlioğlu, Erdoğan’ın ne şaşkınlığını nasıl ifade ettiğini şöyle yazdı:

“Kısacası, ‘paralel yapı’ buralarda çok iyi çalışmış. AK Parti’nin buralarda tek rakibinin BDP olduğunu gören bu yapı, ‘AK Parti’den sonra en güçlü hangi partiyse ona oy atın’ talimatı vermiş.

Başbakan’ın Cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağı konusunda, bütün oklar kendisini gösterdiği halde ser verip, sır vermediğini belirten Kelkitlioğlu, “Erdoğan’ın, cemaat ile mücadele ve Twitter konusundaki görüşlerini şöyle yazdı:

CEMAATİN KAMPANYASI SÜRECEK

Başbakan Erdoğan’ın ‘paralel yapı’ ve onunla ittifak edenlerin bundan sonra yapacakları ile ilgili görüşleri de oldukça ilginçti. 30 Mart’ta sürecin yeniden başladığını düşünen Erdoğan, “Bu ittifak devam edecek. Kara kampanya sürecek. Tedbirlerimizi alacağız. İş öyle bir noktaya ulaştı ki aileler parçalanmaya başladı. Şunu şunu yapmazsan, cemaate itaat etmezsen seni boşarım, diyen insanlar var. Biz kula itaat etmeyiz, kim olursa olsun” dedi.

‘Paralel yapı’nın yüzünü Anayasa ile ilgili yapılan referandumda gösterdiğine dikkat çeken Erdoğan, o dönem yargıyı ele geçirme operasyonu yapıldığını ve kısmen de başarılı olunduğunu düşünüyor. Erdoğan, bu operasyonu da şöyle açıklıyor: “Şahsım ve arkadaşlarımın açıtığı davalarda alt mahkemeler olumlu karar veriyor. Ancak üst mahkemeler reddediyor”.

TWITTER VERGİ ÖDEYECEK

Twitter’ın kapatılması ve Anayasa Mahkemesi’nin bu konuda verdiği kararı da değerlendiren Erdoğan, yüksek mahkemenin aldığı karara tepkili. Bunun yanısıra şu ana kadar bir türlü çözülemeyen bir başka konuya daha dikkat çekiyor Başbakan. Yabancı bir şirket olan twitter’ın vergi ödememesi büyük bir sıkıntı. Erdoğan, bununla ilgili Maliye’ye talimat vermiş. Bu şirketin vergi kaçırmasını önlemek için gerekli çalışmalar yapılıyor.

1415250cookie-checkAsker ve polis oyları Erdoğan’ı şoke etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.