Askerde uyuşturucu alarmı

Viyana’da yayınlanan Avusturya’nın bulvar gazetelerinden Heute gazetesinin 19 Ocak tarihinde verdiği habere göre, orduda toplam asker sayısının neredeyse onda birini oluşturan 4 bin 500 askerin uyuşturucu kullandığını duyurdu.
 
Gazete, askerde uygulanan uyuşturucu testinde askerlerin yüzde 15’nin haşhaş veya kokain kullandığının tesbit edildiğini yazdı. 

Uyuşturucu kullanmanın en yoğun olduğu yerin Avusturya’nın başkenti Viyana olduğunun da aktaran gazete, Viyana’da askerlik görevini yerine getiren 182 kişiden 45’inin uyuşturucu etkisinde olduğu belirtildi.

Avusturya Savunma Bakanı Norbert  Darabos ile yapılan görüşmede de, bakanın Heute gazetesine vermiş olduğu açıklamada “Uyuşturucu kullanmak şüphesiz güzel değildir,  ancak askerler arasında tesbit edilen uyuşturucu kullanımının sivil toplumda uyuşturucu kullanma oranına eşittir” dedi.

Gazete haberinde Avusturya’nın batısında uyuşturucu kullanımının azaldığını belirtirken, başta Viyana olmak üzere ülkenin doğusunda arttığını da belirtti.

Ayrıca askerde yüksek bir oranda uyuşturucu kullanımı tesbit edilirken, uyuşturucu kullanımından dolayı askerler arasında şöför olarak görevlendirilenlerin de oranı azalırken, askerde şöför sıkıntısı çekildiği de gazetenin haberinde dikkat çekmekteydi.

1185550cookie-checkAskerde uyuşturucu alarmı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.