Askerlik mağdurları dernekleşti

Başkanlığını Osman Bekir Bayram’ın yaptığı dernek Londra’da yaşayan ve KKTC’nin askerlik yasası ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen Kıbrıslı Türklere yardım eli uzatmak amacıyla kuruldu.

Halkın askerlik konusunda yeteri kadar bilgiye sahip olmadığını belirten Bayram, “Artık insanlarımızın arayabileceği bir numara var” dedi.

KKTC dışında yaşayan vatandaşları KKTC Askerlik Asal Şubesi’nin tuzağa düşürdüğünü iddia eden Osman Bekir Bayram, kendisinin 1964 yılında üç buçuk yıl askerlik görevi yaptığını fakat kayıtlarda ismi bulunmadığı için yeniden 15 ay askerlik yapmasının istendiğini söyledi.

2008’deki yasaya göre, 2005’ten önce KKTC’den çıkış yapan vatandaşların bedelli askerlik yapma hakkı olduğunu belirten Bayram, 2005 yılından sonra ülkeden ayrılıp geri dönenlerin ise bu hakkı elde edemeyeceğini söyledi.

KKTC’den her çıkıştan önce Asal Şube’nin belge imzalattığını belirten Bayram, “İmzalatılan bu belgede bir yıl izin veriliyor ama bu sadece yapılacak olan askerlik tarihini erteletmekten başka bişey değil” şeklinde açıklamada bulundu.

Önümüzdeki günlerde derneğin birçok toplantısının Haringey Green Lanes’teki Kıbrıs Toplum Merkezi’nde (Cyprus Kitchen) gerçekleşeceğini belirten Bayram, konuyla ilgili bilgi almak isteyenlerin 0795 696 5209 numaralı telefondan veya [email protected] e-mail adresinden kendisiyle irtibat kurabileceklerini söyledi. (Fatih Cansız / Londra Gazete)

829390cookie-checkAskerlik mağdurları dernekleşti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.