Askıda ekmeği Akşener eleştirdi, Bahçeli savundu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener, “Hem ekonomi uçuyor deyip, hem de askıda ekmek kampanyası başlatıyorsanız, biriniz yalan söylüyor demektir” dedi.

Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısıyla bir süre önce başlatılan ‘askıda ekmek’ kampanyasına tepki gösterdi.

“Bunlar artık milletimize o kadar yabancılaşmış ki, askıda ekmeği bile düzgün yapamıyorlar” diyen Akşener, “Hem ekonomi uçuyor deyip, hem de askıda ekmek kampanyası başlatıyorsanız, biriniz yalan söylüyor demektir. Ya ‘uçuyoruz’ diyen yalan söylüyor, ya da ‘sabır’ diyen yalan söylüyor. Ya ‘Bu Damat Bakan çok iyi, onunla gurur duyuyoruz’ diyen yalan söylüyor, ya da ‘Askıda ekmek kampanyası başlatıyoruz’ diyen yalan söylüyor. Ne var ki, yalanlar artık dikiş tutmuyor.” ifadelerini kullandı.

Akşener’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Kurulacak masalarda Türkiye’nin Azerbaycan’ın yanında yer almak zorundadır. Türkiye, güçlü ve sağlam durmak zorundadır. Ancak bu iktidarda bunu gerçekleştirecek bir vizyonu yok. Şahsi ikballerini korumak için her şeyi mübah görmek için, oynamadıkları hiçbir değer kalmadı. Anayasayı korumakla görevli Anayasa Mahkemesi sistemli bir şekilde tartışmaya açıldı. İçişleri Bakanı sataştı, küçük ortak koroya katıldı, Erdoğan’da her zaman yapığı gibi Meclis adım atarsa biz de gereğini yaparız dedi.

BAHÇELİ’DEN YANIT

MHP lideri Bahçeli, başlatığı “askıda ekmek” kampanyasına yönelik eleştirilere “Milletin ekmeğine göz koyacak kadar nankörsünüz” sözleriyle yanıt verdi.

Başlattığı “askıda ekmek” kampanyasına yönelik eleştirilere yanıt veren Bahçeli, “Ekmeği askıya koyduk, helalden yana tercihimizi ortaya koyduk” dedi.

“Milletin ekmeğine göz koyacak kadar nankörsünüz” ifadelerini kullanan Bahçeli, şöyle devam etti:

“Askıda Ekmek Kampanyası siyasal bir tepki veya eleştiri değil, manevi bir görevi ifa hassasiyeti, kardeşliği, hatırlamayı, paylaşmayı ve kader ortaklığını ifade hasbiliğidir.”

2461750cookie-checkAskıda ekmeği Akşener eleştirdi, Bahçeli savundu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.