Asıl kazanan 'barış ve hoşgörü' oldu

Oyuna kontrollü başlayan (A) Milli Takım, ilk yarıda Ermenistan'ın savunmada sert, hücumda ise tempolu oyunu karşısında zorlandı. Kanatları iyi kullanan rakibi karşısında özellikle orta alandan hücuma çıkmakta güçlük çeken Türkiye, Mevlüt ile bulduğu 2 gollük pozisyonu ise değerlendiremedi.


Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0'lık skorla bitti.


İkinci yarıya orta alanda daha çok top yaparak başlayan Türkiye, Tuncay'ın golüyle rahatladı. Bu dakikadan sonra oyundaki üstünlüğü eline alan ay-yıldızlılar, Semih ile farkı 2'ye çıkararak, zorlu Ermenistan deplasmanından 3 puanla dönmeyi başardı.


Mücadeleyi, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serzh Sarkisyan ile birlikte protokol tribününde izleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, karşılaşma bittikten sonra taraftarları selamlayarak stattan ayrıldı.


KAZANDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ


Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Ermenistan maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, bu karşılaşmanın iki ülke insanının bir top çevresinde kavgasız ve gürültüsüz biraraya gelebileceğini gösterdiğini ifade ederek ''Ermenistan'da, beklediğimizin çok üstünde bir misafirperverlik gördük. Avrupa Futbol Şampiyonası sonrası kaldığımız yerden devam ediyoruz. Doğum günümde futbolcularım bana bir saat aldı. Ama gerçek hediyeyi bugün sahada verdiler'' diye konuştu.

1066160cookie-checkAsıl kazanan 'barış ve hoşgörü' oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.