‘Asıl sorun Hamas sonrası’

Freedland, Hamas’ın harekat sonrası Gazze’nin İsrail için daha büyük bir tehdit olacağı görüşünü savundu


Yazar şu yorumu yaptı:


“Gazze’de bir iktidar boşluğu ortaya çıkabilir ve durum hızla Somali’deki gibi olabilir. Hamas’ın yerini alacak yeni bir güç ortaya çıkabilir ve büyük olasılıkla bu güç daha radikal olur. El Kaide uzun süredir Gazze’nin kapılarında, içeri girmek için yol arıyor. Bu seçenekler İsrail’in işine gelir mi? Tabi ki gelmez. İsrail’in tercih ettiği senaryo Hamas’ın yoldan çekilmesi ve Batı yanlısı ılımlı El Fetih’in yönetimi devralması. Ancak El Fetih bir İsrail tankının arkasında Gazze’ye dönmenin idam fermanı olacağını biliyor.”


İsrail’in lider kadrosunun bu tehlikeleri görüp geri adım atabileceğini söyleyen Freedland, İsrail’in sağlam, dışarıdan denetlenen, ama yine de dolaylı da olsa Hamas’la anlaşma yapma anlamına gelecek bir ateşkes için bastırabileceğini belirtti.


Yazar şöyle devam etti:


“Sonuç bu olursa garip zafer olacak. Çünkü İsrail bunu ölüme, kargaşaya yol açmadan ve uluslararası saygınlığına gözlerimizin önünde zarar vermeden, diplomasiyle de elde edebilirdi. İsrail daha da ileri giderse, bir tehlikenin yerine, daha büyük bir tehlikeyi koyacak.”


FOTOĞRAF (Vehbi Koca çekti): Londra’daki protesto gösterisinde Filistinli kadınlar…

819950cookie-check‘Asıl sorun Hamas sonrası’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.