Aslı’dan altın, Gamze’den gümüş

Bayanlar 1500 metre finalinde Aslı Çakır Alptekin 4:10.23’lük derecesiyle yarışı birinci sırada bitirdi ve altın madalya kazandı.

4:10.40’lık derecesiyle, ikinci olan Gamze Bulut ise gümüş madalya aldı. Yarışta üçüncülüğü Bahreynli Jamal Maryam Yusuf 4:10.74 ile elde etti.

BAŞBAKAN’DAN TEBRİK
Başbakan Erdoğan da madalya kazanan sporcuları tebrik etti.

TRT ekranlarına canlı yansıyan telefon görüşmesinde Aslı Çakır Alptekin “Allah sizden razı olsun Sayın Başbakanım. Desteklerinizi unutmayacağız” dedi.

AZİZ YILDIRIM’A TEŞEKKÜR
Gamze Bulut ise Başbakan’ın yanı sıra Aziz Yıldırım’a da teşekkür etti. Gamze, “Çok güzel bir mutluluk, Aslı abla ile bana dua eden herkese çok teşekkür ediyorum. Bütün arkadaşlarıma, Kayseri halkına, başkanım Aziz Yıldırım’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ATLETİZMDE BİR İLK
Kazanılan altın madalya ile Türkiye bir ilke de imza atmış oldu ve olimpiyat tarihinde ilk kez atletizm dalında altın madalya elde etti.

Atletizmde Türkiye daha önce 1948 Londra Olimpiyatları’nda 3 adım atlamada Ruhpi Sarıalp ve 2004 Atina Olimpiyatları’nda çekiç atmada Eşref Apak ile bronz, 2008 Pekin Olimpiyatları’nda da 5 bin ve 10 bin metrede Elvan Abeylegesse ile 2 gümüş madalya kazanmıştı.

728640cookie-checkAslı’dan altın, Gamze’den gümüş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.