Asmalı’da protesto var!

Beyoğlu Asmalımescit’teki masa sandalye yasağı bir yılını doldurdu. Bölgedeki restoran ve kafelerin işletmecileri, yasağı protesto etmek için bugün bir kez daha sokaklara dökülecek. Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği (BEYDER)’nin öncülüğünde bir araya gelecek grup, bu akşam Erol Dernek Sokak’ta toplanacak, birinci yılını dolduran Asmalımescit ve civarındaki masa sandalye yasağını protesto edecek.

‘YASAK İSTEMİYORUZ’
3. kez yapılacak protesto için “Beyoğlu susarsa Türkiye susar! Susma! Yasaksız Beyoğlu için Beyoğlu’nu seven gelsin” sloganıyla çağrı metni yayımlayan BEYDER, Beyoğlu sokaklarında özgürce yemek içmek ve müzik yapmanın yasak olduğuna dikkat çekecek.

“Beyoğlu susmayacak! Biz Beyoğlu’nun esnafıyız, sokak müzisyenleriyiz, Beyoğlu’nda yaşayanlarız. Beyoğlu hepimizin. Beyoğlu’nu yönetenler yokken de biz vardık, bundan sonra da biz olacağız. Beyoğlu bizim yaşam alanımız, ekmek kapımız, buluşma noktamız. Beyoğlu, Beyoğlu’nu yaşayanların. Bizler de Beyoğlu’nda yasak istemiyoruz. Masa sandalyemizi, sokak müzisyenlerini, yaşam alanlarımızı, tarihimizi, kültürümüzü ve özgürlüklerimizi geri istiyoruz. Beyoğlu’nu geri alana kadar da, mücadelemizi sokaklarda, sayımızı artırarak devam ettiriyoruz” diyen BEYDER üyeleri, hem yasak için eylem yapacak hem de konserler, ikramlar eşliğinde eğlenecek. (GAZETE HABERTURK)

1354260cookie-checkAsmalı’da protesto var!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.