Assange: Kaderim Cameron’ın elinde

İngiliz halkı kendisini desteklerse iadenin zorlaşacağını söyleyen Assange, “Bunlar hep siyasi işler. İngiltere’deki siyasetçilerin görüşlerini ve ahlaki bir aktör olarak duruşumuzu etkilemek için bir girişim olmasını bekleyebiliriz” dedi.

Assange şu an İsveç’e iade edilmemek için uğraşıyor. Ancak kendisine ve Wikileaks’e yönelik asıl tehdidin ABD’den geldiğine inanıyor.

ABD’nin kendisi hakkında bir dava açacağı yönünde henüz ortada kesin bir şey yok ancak Assange, Obama yönetiminin belgeleri Wikileaks’e servis ettiğine inanılan Bradley Manning’le bir anlaşma yapmaya çalıştığını ifade etti.

Assange Adalet Bakanı Eric Holder’ın kendisine komplonun suç ortağı olarak hüküm giydirmek istediğini ve “bilgisayar hack’leme ve teröre destek verme” yasalarını incelediğini söyledi.

ABD’nin İngiltere ya da İsveç’ten iadesini sağlaması durumunda bir ABD hapishanesinde kim vurduya gitme ihtimali olduğunu belirten Assange, hücre cezası alması durumunda ise “Bunun zor olduğunu biliyorum ancak bana yazışma şansı verilirse buna katlanabilirim. Elbette bu normal bir hayatım olmaması anlamına gelecektir” dedi.

Wikileaks’in mahkeme masraflarını ödemek için yeterli parası olmadığını da anlatan Assange, kendi masrafları da dahil toplam yaklaşık 500 bin sterlinlik bir ödemeleri olduğunu, Visa, MasterCard ve PayPal’ın ABD’nin baskısıyla hesapları kapatmasıyla 500 bin eurolarının da boşa gittiğini söyledi. Bu paranın Wikileaks’in masraflarını 6 ay karşılamaya yeteceğini ifade eden Assange, gruba en parlak zamanında günde 100 bin euro geldiğini belirtti.

835520cookie-checkAssange: Kaderim Cameron’ın elinde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.