Assange’a hapishanede internet izni

Assange daha önce avukatlarından birinin kendisine bir laptop getirmesini talep etmiş ancak bu talep yetkililerce reddedilmişti.

Hapishanenin en tanınmış tutuklusu olan Assange’ın kendisine büyük ilgi gösteren diğer tutuklulardan ayrı bir yere sevk edilme konusunda talepte bulunduğu düşünülüyor. Guardian’a konuşan bir kaynak, diğer tutukluların Assange’a büyük destek verdiğini belirtti. Assange ABD’de gizli diplomatik yazışmaları kamuoyuna sızdırarak ulusal güvenliği tehdit etmekle suçlanıyor.

Assange’ın davası 14 Aralık Salı günü Westminster Mahkemesi’nde görülecek. Avukatlar bir kez daha kefaletle salıverilme talebinde bulunacak.

Assange’ın avukatı Mark Stephens, dün yaptığı açıklamada müvekkilinin “gayet neşeli olduğunu be kendini toparlamaya başlamış gibi göründüğünü” belirtti. Assange’ın yanında başka kıyafeti olmadığı için hapishane eşofmanlarıyla dolaştığı ifade edildi.

Stephens, Assange’ın gündüzleri yayınlanan televizyon programlarından şikayet ettiğini belirtti ve ekledi: “İnternet bağlantısı olmayan bir bilgisayara erişimi bile yok. Elinde bazı boş dosyalar var ama üzerine yazıp bu dosyalara koyabileceği kağıdı yok.”

1270360cookie-checkAssange’a hapishanede internet izni

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.